Carregant...

Detall de notícia

  • El integrants de l'expedició del Xavi Karate Andorra. (Foto: KXA)
Per Eduard Piera, 18/10/2021 A LES 13:24

Sandra Herver torna a la competició en la Lliga Nacional Espanyola de Karate

Azkoitia.- Gairebé tres anys han passat des que Sandra Herver havia fet el seu darrer combat fins a aquest cap de setmana, on la karateka es va tornar a vestir el kimono per tornar a la competició. "Vaig tenir un garbuix de sensacions" explica Herver que ha explicat que la lesió està oblidada. "Estic plenament recuperada i físicament puc dir que estic com una moto" no obstant això, apunta que "el que em falta ara és ritme de competició, ja que si estan un mes parada es nota, imagina't després de tres anys sense poder competir". No obstant això, la karateka s'ha mostrat satisfeta de la seva participació i destaca que "ara de mica en mica he de tornar a tenir el ritme veure en què fallo, perquè al cap i a la fi, entrenar no és el mateix que competir".

Herver, que va competir en la categoria sènior de menys de 61 quilos va disputar dos combats. El primer, enfront Eva Gómez, que va acabar guanyant per decisió del jurat (4-1) després de finalitzar 2-2. En el segon, va caure davant Valentina Bustamante per 3-0, sense que tingués ja opcions a la repesca.

Ella no va ser l'única integrant del Karate Xavi Andorra que va participar en la jornada, doncs fins a 6 karatekes més van prendre part de la competició disputada a Azkoitia. En categoria sènior, Silvio Moreira no va poder passar el tall després de quedar sisè en la seva sèrie quan es classificaven els quatre primers. Per la seva part, Sergi Herver va competir en menys de 84 quilos, i després de guanyar la primera ronda, va caure eliminat en la segona.

En categoria cadet, el club va presentar quatre karatekes. Jordi Zanón, en menys de 52 quilos, va caure eliminat en la segona ronda, mentre que David de Luca no va poder superar el primer combat en -63 quilos. Pel que fa a les participants femenines, Paula Gonzàlez (-47) va empatar en primera ronda, però va quedar fora per una ajustada decisió arbitral (3-2), mentre que Lola Vega va accedir a la repesca, on també després d'empatar la decisió dels jutges la va deixar fora.

No obstant això, des del club es va valorar molt positivament la participació, ja que van explicar que "s'han notat molt l'any i mig sense competir, i tres en el cas de la Sandra" i que "les sensacions de tornar a trepitjar el tatami de nou són molt bones".