Carregant...

Detall de notícia

  • El Suzuki Swift de Vinyes-Mercader durant el Ral·li d'Hongria. (Foto: FotoEsport)
Per Redacció, 25/10/2021 A LES 09:45

Vinyes ha d'abandonar a Hongria quan liderava la prova

Andorra la Vella.- Cap de setmana complicat per a Joan Vinyes (Suzuki Ibérica), que va haver d'abandonar el ral·li d'Hongria quan liderava la prova, a causa d'una sortida de pista en el sisè tram cronometrat. No van ser uns dies fàcils i tal com va explicar, els xocs entre els pilots i l'organització de la prova van ser constants. "Un detall que m’ha sorprès és els temps morts que a vegades hem tingut entre el reconeixement d’una especial i la següent. En una ocasió hem demanat, diversos equips que estàvem en la sortida, avançar l’inici del reconeixement i se’ns ha denegat la possibilitat. Al meu entendre, crec que els pilots locals o els que han disputat en diverses ocasions aquest ral·li tenen un clar avantatge, tant per conèixer l’escenari com la manera d’actuar dels organitzadors", va dir. 

Pel que fa a la cursa, la dupla Vinyes-Mercader es va queixar de la quantitat de terra en una prova considerada d'asfalt. "No sabria com definir el recorregut d’aquest ral·li. Potser es podria catalogar “d’estrany”. M’havien avisat que les zones de terra eren habituals en els trams, però no m’imaginava que fossin tantes i tan llargues. No sé, la sort és que sembla que no plourà, aquest traçat amb pluja seria un autèntic mal son" recordava Vinyes.

Finalment, sobre la sortida de pista, el pilot va comentar que "el Swift es va descol·locar de manera inesperada, vam donar un toc amb mur i es va trencar la suspensió posterior esquerra. Era evident que no hi havia solució i que l’experiència hongaresa, per a nosaltres, s’havia acabat". Decpeció per a la parella andorrana que va afegir que "sap greu abandonar el ral·li així, perquè el doblet era possible". Ara ja Vinyes té al cap la prova de les Canàries, en tres setmanes, on encara podrà lluitar pel podi d'ERC2.