Carregant...

Detall de notícia

  • El Silver Car de Raül Ferré encarant una de les corbes dels Revolts d'Ibi. (Foto: FotoEsport)
  • Edgar Montellà durant la darrera cursa del CEM. (Foto: FotoEsport)
Per Redacció, 26/10/2021 A LES 10:05

Ferré i Montellà pugen al podi final del Campionat d'Espanya de Muntanya

Ibi.- El Campionat d'Espanya de Muntanya va abaixar aquest cap de setmana el teló de la temporada 2021 i ho va fer amb dos pilots andorrans al podi de les seves respectives categories. Així doncs, Raül Ferré (Silver Car CS) en categoria II, va acabar el curs en segona posició, només darrere d'un intractable Javi Villas, mentre que Edgar Montellà (Silver Car S3) va pujar al tercer calaix del podi en categoria III; una molt bona notícia per al programa de Joves Pilots de l'ACA, on estan integrats ambdós.

Pel que fa a la darrera cursa, disputa a "Els Revolts d'Ibi" Raül Ferré i Javi Villas van protagonitzar un altre duel apassionant, que va caure del costat de l'asturià que en el còmput global de les ascensions va aconseguir superar al pilot massanenc per 817 mil·lèsimes. Ferré va lamentar "no poder repetir triomf" després d'haver-ho aconseguit a Eivissa, però va explicar que "va quedar en intent, Villa ens va superar per la mínima. El nostre ritme va ser competitiu i va estar al nivell del guanyador, perdre per 817 mil·lèsimes després de 10 km competint ho demostra, no obstant això a Ibi ens va faltar una mica de sort per aconseguir guanyar". En l'àmbit global, sobre el campionat, Ferré va dir que "era un any en què la novetat en gairebé tots els aspectes era la nota predominant a principis de temporada i acabar amb un triomf absolut i plantant cara pràcticament en totes les pujades a un pilot del nivell de Javi Villa és per a estar satisfet".

Edgar Montellà també va acabar en segona posició, només darrere de Mario Asenjo. "En la primera pujada del diumenge (dia 24) vaig aconseguir un temps que, la veritat, no me l'esperava perquè vaig cometre tres errors de pilotatge. Vaig intentar esmenar-los, crec que ho vaig fer, en la següent pujada però el crono no va millorar i, ara mateix, no ho acabo d'entendre. Amb tot cal reconèixer que Mario (Asenjo) ha estat a un gran nivell. Amb el triomf hauríem aconseguit el subcampionat" es lamentava Montellà. Analitzant la temporada, el pilot va explicar que "crec que ha estat un any molt positiu, hem estat normalment entre els millors, hem guanyat carreres. A nivell del certamen ha estat una lluita molt tancada entre els tres i al final les diferències han estat mínimes. Ha quedat demostrat que tenim ritme per a vèncer el nacional i l'any que ve ho intentarem una altra vegada". Montellà però encara no ha acabat la temporada, ja que està lluitant pel campionat català, del que li manquen dues proves i on està frec a frec amb Ramonet Planes.