Carregant...

Detall de notícia

  • Un dels participants de l'Andorra Winter Ralli en una de les edicions anteriors. (Foto: ACA )
Per Redacció, 26/10/2021 A LES 11:06

Publicat el reglament de l'Andorra Winter Rally

Andorra la Vella.- Després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia, l'Andorra Winter Rally es tornarà a celebrar els propers 18 i 19 de desembre. El recorregut oficial encarà no s'ha fet públic, tot i que prenen com a referència curses anteriors que són tres passades diürnes als trams Ordino i Canillo, en realitat la mateixa carretera CS-340 que corona el Coll d'Ordino, a 1.980 metres sobre el nivell del mar, tot i que en els dos sentits. El que sí que s'ha confirmat és que comptarà amb 6 especials de regularitat controlada, i una part important d'aquests es realitzaran sobre gel.

Els vehicles admesos són els de competició de dues rodes motrius i amb motor atmosfèric, sense turbocompressor, distribuïts en tres categories segons l'any de fabricació (fins a 1969, fins a 1975 i fins a 1981) i en tres classes segons la cilindrada (fins a 1.300cc, fins a 2.000cc i superiors a 2.001cc). Pel que fa al total dels participants, des de l'Automòbil Club d'Andorra s'espera que fins a una seixantena de vehicles puguin prendre la sortida.

Cal recordar que la prova va néixer el 2014 i la seva primera edició la va guanyar l'equip francès Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000), mentre que en les següents edicions els triomfs van ser per Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé i Lancia Delta HF 4WD); el 2017 la victòria se la van endur José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTi) i en la darrera prova que es va poder disputar 2019, després que el 2018 la prova fos cancel·lada per falta de neu suficient, el primer lloc va ser per a Tomás Aydillo-Víctor Aydillo (Volkswagen Polo).