Carregant...

Detall de notícia

  • Albert Llovera durant una de les ponències. (Foto: Sporttips)
  • Els fundadors d'Sporttips. (Foto: Sporttips)
Per Eduard Piera, 28/10/2021 A LES 13:35

Què faria un esportista d'elit si...

Escaldes-Engordany.- El món de l'esport és cada vegada més gran. La facilitat per accedir a diferents pràctiques esportives ha animat cada cop més a persones que, tal vegada, no s'havien plantejat mai córrer, anar en bicicleta o nedar, a dedicar part del seu temps lliure a aquesta pràctica. Atletes amateurs i semi professionals proliferen pels gimnassos, calçades, muntanyes i piscines d'arreu. No obstant això, no s'ha de perdre mai la perspectiva d'un bon entrenament i sobretot d'assessorament perquè no s'arribi a trencar mai el cercle virtuós "fes esport, fes salut".

I tot preparant una cursa, o decidint si és una bona idea dedicar-se a l'automobilisme, o considerant què fer quan et presionen quatre defenses, qualsevol persona pot haver pensat "Què faria el meu ídol si es trobés en aquestes circumstàncies?". Ara i gràcies a una app nascuda el passat més de juliol, els esportistes podran interactuar amb algunes personalitats del món de l'esport per rebre aquest assessorament, acompanyament o simplement pel fet de sentir-s'hi més propers. Sporttips neix amb aquesta voluntat.

Dins la terna d'atletes que està formada per autèntics cracks mundials com Alexia Putellas (FC Barcelona), Anni Espar (CN Mataró), Ona Carbonell (medallista olímpica) o Teresa Perales (recent premi Príncesa d'Astúries) hi ha l'andorrà Albert Llovera, qui és un exemple de superació personal. Llovera va explicar que "el que volem fer és poder compartir la nostra experiència amb les persones. I que si tenen algun dubte, o alguna situació que necessitin assessorament el trobin en nosaltres". Llovera recorda que "moltes vegades, vols començar a fer algun tipus d'esport i no és mai fàcil engegar. Però, si pots aprendre d'alguna experiència dels qui hi portem més temps, o et podem fer un acompanyament, ajudant amb l'entrenament, el camí sempre pot resultar més fàcil".

La plataforma, que van idear Carlos Homedes i Marco Garzo durant l'octubre del 2020, està integrada en la vessant executiva per persones que provenen del món de l'esport i d'empreses relacionades amb roba esportiva. Aquest bagatge fa que coneguin com són els esportistes "per dins" i que, en conseqüència, l'app estigui basada en aquest coneixement acumulat durant lustres de treball. No en va, la premi Princesa d'Astúries, la nedadora paralímpica Teresa Perales, deia que "Sportttips és l'oportunitat d'accedir a un ventall de serveis avalats per esportistes". I és que dins s'hi pot trobar des de l'assessorament dels esportistes fins a entrenadors, nutricionistes o psicòlegs esportius; tot orientat a la millora del rendiment.

Perquè, que ningú s'enganyi, quan un esportista amateur fa una cursa de cinc quilòmetres, en la següent, vol millorar el seu temps. I aquest plus és el que pot aportar una realitat com Sporttips. Ho deia clarament Ona Carbonell, en afirmar que "tant de bo l'hagués tingut, m'hauria estalviat moltes llàgrimes!". Disponible tant en IOS com Android, ara ja pots dur el teu esportista de referència al mòbil i consultar-li què faria ell en una determinada situació.