Carregant...

Detall de notícia

  • (Foto: )
Per Eduard Piera, 07/11/2021 A LES 17:17

El moment és ara

Andorra la Vella.- L'esport femení està en franc creixement arreu del món. I Andorra no és una excepció en aquesta realitat. Els darrers resultats aconseguits per part de les esportistes del país no fan més que refrendar la necessitat d'apostar per a l'esport femení. El podi de Margot Llobera en el Mundial de Baja, el bon papar de la selecció femenina sub19 de futbol en el Pre Europeu disputat al Principat, el campionat d'Espanya de Laia Pi en trial, o la trajectòria i regularitat de Mònica Dòria són arguments suficients per apostar-hi.

I aquí és on el país té una autèntica oportunitat d'or per bastir una estratègia comuna que serveixi per potenciar aquesta generació d'esportistes que, en molts dels casos, tenen oportunitats històriques d'aconseguir fites. L'especialització en determinades disciplines especialment orientades a l'esport femení ha de permetre a Andorra fer-se un forat en el context internacional.

A més a més, en el marc de l'estratègia impulsada pel Govern que vol situar l'esport com a eix troncal de la diversificació econòmica, es requereix d'una banda infraestructures i de l'altra resultats. Aquestes dues realitats poden arribar de la mà de l'esport femení. I és que al cap i a la fi, això és un peix que es mossega la cua: millors resultats, més practicants i patrocinadors, i això vol dir més diners per millora continua de les infraestructures tant públiques com privades. Per tant, el moment és ara, i aquest tren, el de l'esport femení, és d'aquells que només passa una vegada.