Carregant...

Detall de notícia

  • Esquiadors i directius de la FAE amb el secretari d'estat Justo Ruiz i el director de Comunicació Corporativa de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas. (Foto: E. P.)
  • Joan Verdú parlant de la present temporada. (Foto: E. P.)
  • Àxel Esteve ha explicat que està recuperat de la lesió. (Foto: E. P.)
  • La roda de premsa de presentació de la temporada, celebrada aquest matí a la seu de Crèdit Andorrà. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 15/11/2021 A LES 13:45

La FAE treballa per aconseguir quatre olímpics a Pequín 2022

Andorra la Vella.- Els Jocs Olímpics d'hivern que es disputaran entre el 4 i el 20 de febrer a Pequín, és una de les cites que la Federació Andorrana d'Esquí té marcat en vermell. Per aquest motiu, tal com ha explicat el director tècnic de la FAE, Roger Vidosa, en la roda de premsa de presentació de la temporada a la seu de Crèdit Andorra, "seria de conya poder comptar amb quatre esportistes als Jocs i treballem perquè sigui així". Vidosa ha explicat que "tenim ja dues places garantides, i dependrà del desenvolupament de la temporada poder-ne tenir més". El director ha deixat clar que "les places per als Jocs cadascú se les haurà de guanyar". Aquesta però no és l'única competició subratllada, ja que cal recordar que Soldeu acollirà les finals de la Copa d'Europa de la present temporada, i que, segons ha dit el director tècnic "hi volem tenir una presència important".

Durant la presentació, també han intervingut els esquiadors Joan Verdú, Àxel Esteve i en vídeo, Cande Moreno, que es troba a Canadà fent una estada de pretemporada. Verdú ha comentat que "estic molt motivat pensant en què les finals de la Copa d'Europa es faran a Andorra, i treballarem per fer-hi un molt bon paper". Per la seva part, Esteve ha explicat que "he pogut fer una bona pretemporada, i després de dos anys complicats per les lesions, crec que puc estar a bon nivell". Per la seva part, Moreno ha explicat que "de moment, tinc bones sensacions a l'esquena, però fins que no comenci tota la temporada no veuré com em respon"; cal recordar que l'esquiadora va haver d'acabar la temporada passada al gener, a causa d'aquests problemes físics.

L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, que ha encoratjat els esquiadors i els ha animat a "gaudir de la temporada, sense pressió. Perquè quan ho aconsegueixes fer així després els resultats arriben". Per la seva part, el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas, ha destacat l'aposta de l'entitat en el sector de la neu i l'ha qualificat d'"un dels pilars del país" a la vegada que ha afegit que el camí conjunt entre la FAE i Crèdit ja s'allarga des del 2012. Finalment, el president de la FAE, Josep Pintat, ha desitjat a tots els esquiadors una bona temporada.