Carregant...

Detall de notícia

  • El local Laci intenta desfer-se del marcatge de Jordi Aláez. (Foto: FSHF)
Per Eduard Piera, 15/11/2021 A LES 22:43

Andorra tanca amb derrota la seva millor fase de classificació

Tirana.- Andorra ha tancat la seva millor fase de la història a Albània, amb una derrota per la mínima. La Selecció ha desplegat un onze ple de novetats a l'Air Albània Stadium. Les baixes han obligat a Koldo Álvarez de Eulate a fer una sèrie de canvis. El primer però ha estat a sota els pals, i l'alternança entre Gomes i Iker es manté i en aquesta ocasió la titularitat ha estat pel de l'Inter Escaldes. En defensa, Christian Garcia ha ocupat la posició de Vales, que no s'ha pogut recuperar de l'estrebada muscular que va patir davant Polònia; al mig del camp, Cristian Martínez ha ocupat la posició de Ludo, mentre que en atac Albert Rosas ha debutat com a titular a la selecció absoluta, enlloc del sancionat Cucu.

 

Però sí una cosa té el grup que ha conformat Koldo és que tots els jugadors saben que han de fer en tot moment, i l'equip funciona com un rellotge. I és que hi ha situacions que són innegociables, com la línia de cinc defenses i quatre centrecampistes en zona defensiva, que s'inverteix quan l'equip té la pilota. Bones sensacions també per part del jove de 19 anys, Albert Rosas, que ja des del primer minut s'ha mostrat molt motivat sent qui abanderava la pressió andorrana.

Amb aquest context. l'Albània del mític Edoardo Reja ha assumit el pes del partit i han tingut la possessió de la pilota majoritàriament. No obstant això, Kiki Martínez, Jordi Aláez i Albert Rosas han estat una amenaça constant quan els locals perdien la pilota, sortint ràpidament al contracop. Els de Koldo s'han sabut defensar en tot moment, i Gomes només ha hagut de fer dues intervencions durant els primers 45 minuts. I sense que el marcador s'arribés a moure, s'ha arribat al final dels primers 45 minuts.

En la represa, els albanesos han sortit del vestidor decidit a trencar la igualada i han obligat Andorra a fer una passa endarrere. No obstant això, la impossibilitat de trencar la defensa visitant ha obligat als de Reja a provar-ho amb llançaments des de lluny, però sense sort. Als 10 minuts, el tècnic italià ha decidit moure la banqueta, donant entrada a Bajrani i Muçi, amb dos canvis ofensius. Ràpidament Koldo ha reaccionat, i ha donat entrada a Marc Garcia per Kiki Martínez, un canvi que ha provocat que Cervós passés al mig del camp.

Penal rigorós

L'ocasió més clara ha arribat al 71, quan Uzuni ha xutat i sota pals, Marc Garcia ha tret la pilota amb el pit, per enviar-la a córner. La jugada però ha estat desgraciada pels andorrans, ja que en el servei de córner, el col·legiat ha assenyalat penal de Joan Cervós sobre el mateix Uzuni. Çekiçi ha xutat fort i pel mig de la porteria, mentre Gomes es vencia a la seva esquerra. El gol ha deixat noquejada a Andorra, que en la jugada següent ha estat a punt de rebre un segon gol de Bajrami, però el xut del de l'Empoli ha marxat fora.

En els últims cinc minuts, Koldo ha intentat tirar d'èpica, ha fet tres canvis i ha enviat a Christian Garcia de davanter centre; els clàssics dirant que fent la d'Alexanko i els contemporanis els vindrà al cap Piqué; i Andorra ha disposat d'un parell d'aproximacions, però el marcador ja no s'ha mogut. Tot i la derrota per la mínima, i amb un penal rigorós, la Selecció ha tancat la millor fase de sempre, aconseguint 6 punts i la cinquena posició al grup.


FITXA TÈCNICA

Albània: Strakoshka; Hysaj, Mihaj, Dermaku, Hoxhallari; Roshi, Ramadani (Bajrani, 56'), Laci; Uzuni, Seferi (Muçi, 56') i Çekiçi.

Andorra: Gomes; Moi San Nicolás, Llovera, Christian Garcia, Alavedra (Adrià Rodrigues, 85'), Cervós; Cristian Martínez (Marc Garcia, 63'), Marc Pujol (Xavi Vieira, 85'), Marcio Vieira (Sergio Moreno, 85'), Jordi Aláez; i Albert Rosas (Àlex Martínez, 74').

Gols: 1-0 Çekiçi (p), (73').

Àrbitre: Andris Treimanis (Letònia), assistit per Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasinnikovs. Ha amonestat a Marc Pujol (39'), Albert Rosas (60')

Air Albania Stadium.