Carregant...

Detall de notícia

  • Xavier Jové durant la Duatló que es va disputar diumenge. (Foto: XJ)
Per Eduard Piera, 22/11/2021 A LES 13:09

'Aquesta primera Duatló és un pas important per als atletes del país'

Andorra la Vella.- El Principat va viure ahir el primer Campionat Nacional de Duatló, que va coronar a Xavier Jové com a millor esportista en aquesta modalitat atlètica que inclou cursa a peu i ciclisme. L'ANA Esports ha parlat amb Jové l'endemà d'aixecar el títol nacional.

Com valora el fet de ser el primer campió nacional de Duatló?
És especial perquè sumo un títol més i és la primera vegada que es fa un duatló a Andorra. Això s'ha aconseguit gràcies a la Federació, que està començant a fer curses pels corredors del país i això és molt positiu, tant per als dos clubs que tenim com per als atletes, ja siguin de duatló o de triatló.

Vostè habitualment faa triatló. Es va adaptar bé a la prova?
Sí, perquè passar de fer triatló a duatló és relativament senzill, perquè al final, en la nostra especialitat ja fem cursa a peu i bicicleta. Al revés, és més complicat perquè hi ha la part de natació. Per això, la duatló també sempre se m'ha donat força bé.

Quina és la seva especialitat?
La part, tant en triatló com en duatló, on em moc millor és la de ciclisme.

Què li va semblar el recorregut?
Va estar molt bé! El fet que es fes en un circuit tancat, on vam fer quatre voltes a la part de cursa i quatre a la part de bicicleta, va fer que fos més fàcil de seguir pels aficionats. A més a més, el disseny de la prova, sent una part al Parc Central i l'altra entre les rotondes del Prat Salit i la del Quilòmetre 0, no van fer topar molt amb el trànsit.

Com va preparar la prova?
Fins a finals d'octubre vaig estar actiu, ja que vaig prendre part en el Mundial de Triatló Cross on vaig acabar en 17a posició. Després dun descans, durant les darreres dues setmanes he entrenat per aquest duatló. 

I en clau de futur, com seran els propers mesos de Xavier Jové?
En les rutines d'entrenament durant l'hivern, també incloc l'esquí de fons, perquè estem a Andorra i hem d'aprofitar el que tenim. Així que adapto els entrenaments de cursa i ciclisme, hi afegeixo també la part d'esquí.