Carregant...

Detall de notícia

  • Els integrants de la Selecció Felipe Porras, Daniel Gómez, Òscar de la Riva, Serni Ribera i Raül Garcia, amb el secrertari d'estat, Justo Ruiz. (Foto: E. P.)
  • Els components de la Selecció fent unes partides d'entrenament. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 22/11/2021 A LES 18:59

Andorra es prepara per defensar el títol de campiona als Europeus dels Petits Estats d'escacs

Escaldes-Engordany.- La selecció nacional d'escacs ultima els darrers preparatius abans de marxar a Malta, on des de diumenge i fins al dissabte vinent, Andorra defensarà el títol de campiona d'Europa dels Petits Estats. Avui mateix, la delegació andorrana ha mantingut una trobada amb el secretari d'estat d'Esports, Justo Ruiz, a la seu de la Federació d'Escacs de les Valls d'Andorra, on els hi ha desitjat sort de cara a la competició que viuran.

L'equip nacional, tot i ser l'actual campió, parteix com a segon en el rànquing de la competició, ja que el primer lloc l'ocupa les Illes Feroe. No obstant això, el director tècnic de la Federació i gran mestre, Òscar de la Riva ha deixat clar que "l'objectiu que ens marquem es poder revalidar el títol". Per tal d'aconseguir-ho la selecció ha patit una renovació força important, i només 3 dels 5 jugadors que van aixecar el títol seran presents a malta. Es tracta del mateix de la Riva, Daniel Gómez i Raül Garcia, que és el jugador més veterà de l'equip. Per contra, debutarà amb el combinat nacional l'actual campió d'Andorra, Serni Ribera, de només 14 anys i Felipe Porras, de 29.

Ribera ha destacat que "és una molt bona oportunitat per sortir i jugar contra jugadors d'altres països i continuar aprenent en el món dels escacs". Per la seva part Garcia ha dit que "els més veterans estem per poder aportar la nostra experiència a l'equip". El campionat, que es juga en format de lliga entre els 10 països participants, comptarà amb un total de 9 enfrontaments de quatre partides cadascun.