Carregant...

Detall de notícia

  • La reparació del palier al bell mig del desert. (Foto: Dani Catalán / Ingine Creators)
  • Un dels participants del Dakar Classic s'aproxima al cotxe avariat. (Foto: Dani Catalán / Ingine Creators)
  • Els integrants de la caravan del Dakar ja viuen permanentment envoltats de dunes. (Foto: Dani Catalán / Ingine Creators)
Per Eduard Piera / Dani Catalán, 11/01/2022 A LES 09:24

Diari del Dakar: quilòmetres i camells

Wadi ad Dawasir.- Cansament. Aquesta és la paraula que més es repeteix per part de tots els integrants de la caravana del Dakar després d'11 dies de competició per Aràbia Saudita. "M'agradaria demanar disculpes als lectors que segueixen aquest diari, perquè ahir en el moment d'enviar la nota, em vaig quedar adormit amb el mòbil a la mà" explica Dani Catalán, amb el que és un clar exemple del que suposen aquestes jornades de feina maratonianes, adobades amb tirades de 800 quilòmetres, com és el cas d'ahir. "En tot aquest trajecte, només hem vist que pols, i camells i més camells que es creuaven" diu l'integrant d'Ingine Creators tot somrient. 

"Avui (per ahir) ha estat una de les etapes més ràpides. Molta pols, que dificultava fer les fotos i molta intensitat" ha relatat el fotoperiodista, que ha afegit que "fruit d'això, hi ha hagut diverses avaries. Hem pogut presenciar in situ com es canviava un palier, just davant nostre, allí, al mig del desert per part del camió d'assistència, que són uns cracks". I és que al cap i a la fi, només s'acostuma a veure la gran feina que fan els pilots, però darrere de qualsevol persona que intenta fer el Dakar, hi ha un equip humà espectacular i cuidant de tot perquè aquesta fita es pugui assolir.