Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció nacional de ciclisme després de la presentació. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 25/04/2022 A LES 19:48

La Federació de Ciclisme clava la mirada en el 2025

La Massana.- La Federació de Ciclisme es marca objectius ambiciosos en el seu pla estratègic i centra la mirada dels Mundials del 2024 i els Jocs dels Petits Estats del 2025, ambdues proves que es disputaran a Andorra. Així ho ha explicat el seu president en la roda de premsa de presentació de la selecció nacional que s'ha realitzat avui, al Restaurant Commencal de la Massana. Riart ha agraït "la col·laboració que tenim per part del Govern, el comú i els nostres patrocinadors". Malgrat la mirada llarga, Riart ha fixat un objectiu a curt termini: situar un rider en la final de la prova de la Copa del Món que es disputarà al juny al Bike Park de Vallnord - Pal Arinsal.

En aquest sentit, totes les mirades apunten a Arnau Graslaub, que ha començat la temporada de manera espectacular i lidera la Copa Catalana. "Estic molt confiat i tinc molta motivació per poder assolir aquesta final" ha afirmat un segur Graslaub qui ha afegit que "se el que puc donar de mi i vinc d'una temporada on he après molt. A més a més tindré la motivació de córrer a casa". Qui també opta a poder entrar en la final és Àlex Iscle, que també ha tingut una bona arrencada. A més a més, Iscle competeix també en Enduro Bike, sent l'únic ciclista, de moment, en fer doblet en aquesta especialitat. Cal destacar que s'està treballant un nou circuit de descens tal com ha explicat el director de Vallnord - Pal Arinsal, Josep Marticella. L'acte ha estat presentat pel conseller del comú, Kevin Poulet.

15 seleccionats

El total de ciclistes que integren la selecció són quinze. Riart ha destacat que "són molt joves i amb molta projecció. Molts provenen de les escoles de ciclisme i com qui diu els vam ensenyar a pedalar". El director esportiu Ivan Vila ha afegit que "estem treballant en diferents disciplines i creiem en la bona projecció que té el grup". Per la seva part, el secretari d'estat d'Esports, Justo Ruiz, ha mostrat el suport del Govern vers la selecció.

Així doncs, els ciclistes seleccionats són Arnau Graslaub i Àlex Iscle en descens; César da Cunya, Roger Turné, Adrià Regada, Nuno Gomes, Estefan Ansion, Kilian Folguera, Xavi Jové i Bernat Sasplugas en BTT; Gerard Mora, Marc Saura, Sergi Casabella, Òscar Cabanes i Magalí Salomon en carretera.