Carregant...

Detall de notícia

  • El pilot Xavi Cardelús. (Foto: Xavi Cardelús)
Per Redacció, 13/05/2022 A LES 18:13

Cardelús sortirà des de la tercera fila de la graella a Le Mans

Andorra la Vella.- Xavi Cardelús sortirà des de la novena posició de la graella a les dues curses de la copa del Món Enel de MotoE que es disputaran aquest cap de setmana al circuit de Le Mans dins del programa del Gran Premi de França de MotoGP. A la jornada d'aquest divendres, els pilots de les motos elèctriques ja han fet dues sessions d'entrenaments lliures i les qualificatòries. Concretament, a la sessió que definia les posicions de les graelles de sortida del cap de setmana, l'andorrà ha obtingut el novè millor registre amb un temps d'1'46.464 que l'ha situat a 9 dècimes de la pole.

Abans, a la segona sessió lliure del dia, el pilot de l'Avintia Esponsorama Racing havia aconseguit el quart millor temps amb una volta ràpida d'1'44.508 que l'ha deixat a només dues dècimes de segon del millor temps i, a més, li ha permès estalviar-se el pas per la Q1 i, per tant, preservar el seu estat físic.

Cardelús considera que sortir des de la tercera fila de la graella a les curses d'aquest cap de setmana no és un mal resultat tenint en compte com ha arribat a aquest Gran Premi a causa de les lesions. De fet, creu que podia haver estat una mica més endavant perquè al segon lliure ha aconseguit un temps gairebé idèntic, però es mostra satisfet perquè ha pogut tornar a anar ràpid i amb ritme. "Des del punt de vista físic, no m'he sentit gaire bé al matí, a la primera sessió lliure, ja que he sortit a pista sense que m'haguessin fet el taping i sense prendre la medicació pel dolor", ha declarat, assegurant que al llarg del dia les sensacions han anat millorant fins que "al classificatori ja m'ha costat un mica més perquè l'espatlla i la mà ja estaven més carregades".

Aquest dissabte a les 16.25 hores es disputarà la primera de les cures programades en aquest Gran Premi de França.