Carregant...

Detall de notícia

  • Els representants de Viladomat Esports, Princiesport i la Creu Roja amb el conseller d'Esports i de Joventut del Comú d'Andorra la Vella, Alain Cabanes. (Foto: E.O.G.)
  • Marta Luque, Alain Cabanes, Maria Alonso i Josep Tudó. (Foto: E.O.G.)
Per E.O.G., 16/05/2022 A LES 13:46

Zumbathon solidari dels Serradells i Princiesport a favor de programes de la salut mental de la Creu Roja

Andorra la Vella.- El centre esportiu Serradells, juntament amb Princiesport, organitzen una masterclass solidària de zumba en favor de la Creu Roja, que destinarà la recaptació a programes de salut mental i d'addicions dirigits a la gent del país. La Zumbathon tindrà lloc el proper 28 de maig a la tarda a la plaça de l'antiga caserna de Bombers i s'espera la participació de més de 150 persones.

Aquesta masterclass, com ja es va fer amb la sessió de cycling solidària que es va realitzar abans de la pandèmia, té el doble objectiu de "fomentar la solidaritat" i la pràctica esportiva, ha explicat el conseller d'Esports i de Joventut del Comú d'Andorra la Vella, Alain Cabanes, en roda de premsa aquest dilluns. A més, també busca "acostar l'esport a les zones urbanes".

Per organitzar aquesta activitat es compta amb la participació de Princiesport. La voluntat del Comú és "fusionar" l'oferta esportiva dels centres públics i privats i que "el ciutadà vegi una oferta global". D'aquesta manera, també es busca "millorar al màxim el servei de cara al ciutadà", ha assegurat Cabanes.

En aquesta mateixa línia, la representant de Princiesport, Marta Luque, ha defensat que es vol "ajudar a què la pràctica esportiva arribi a tothom", per la qual cosa ha animat a la població a sumar-se a la iniciativa i a participar a la Zumbathon en família i que "s'ho passin superbé".

Tot i que les places són il·limitades, es considera que la participació de 150 persones "estaria bé", ha dit el cap d'Àrea d'activitats i programes esportius del Comú d'Andorra la Vella, Josep Tudó. Es posen a la venda 100 inscripcions a 10 euros, que donaran dret a un obsequi -bossa amb regals de Hard Rock Cafè, Viladomat Esports, Princiesport, a més de la samarreta de l'esdeveniment- i inscripcions solidàries a 5 euros que donaran dret a participar de l'esdeveniment.

La Zumbathon començarà a les 18 hores del proper 28 de maig i s'allargarà fins a les 19.30 hores. L'activitat comptarà amb tècnics tant dels Serradells com de Princiesport, que faran que la sessió sigui "superdinàmica", segons Luque.

Cabanes ha afegit que la voluntat és poder organitzar una activitat cada dos mesos i implicar el comerç de la zona on es realitzi, que anirà rotant.

La recaptació es destinarà a programes de salut mental i d'addiccions que la Creu Roja està realitzant al país. Segons la voluntària social d'aquesta ONG, Maria Alonso, aquests programes s'han demostrat més necessaris després de la pandèmia de Covid-19, que ha derivat en un augment dels casos d'addiccions i de problemes de salut mental.