Carregant...

Detall de notícia

  • Alguns dels vehicles que participen al Millesim GT Tour Cevennes Rousillon. (Foto: ACA)
Per Redacció, 19/05/2022 A LES 16:41

Andorra acull entre aquest dijous i divendres l'únic ral·li europeu de sèrie GT

Andorra la Vella.- Andorra acull durant aquest dijous i divendres el Millesim GT Tour Cevennes Roussillon, l'únic ral·li europeu de sèrie GT. L'esdeveniment ha tingut com a punt de sortida el circuit Pôle d'Alès Cévennes i es disputarà en un total de quatre dies i quatre etapes que finalitzaran consecutivament a Cap d'Agde, Andorra, Perpinyà i, per últim, Clos-de-Paulilles (Castell Valmy). El recorregut total és de 1.160 quilòmetres, dels quals 200 corresponen a catorze proves especials de regualritat en carretera tancada -dues a Andorra- i un circuit.

Ferrari, Porsche o Alpine figuren entre les diverses màquines que participen en el ral·li i que disputaran les proves en territori andorrà. Concretament, aquest dijous se sortirà des del Roc del Quer (Canillo) en direcció al Coll d'Ordino, i divendres el tret de sortida serà des de l'hotel Babot d'Ordino fins a Canillo.

L'organitzador, Millesim Classic Rally, ha expressat que l'etapa andorrana és la gran novetat d'enguany per als participants de la prova i ha destacat que ha estat un veritable estímul per a tots els inscrits.

Esport, turisme, convivència i gastronomia

El Millesim GT Tour Cevennes Roussillon es caracteritza per ser un ral·li que articula el plaer per l'esport de motor, paisatges "inoblidables" i bona gastronomia. De fet, un centenar de persones, entre participants i organització, pernoctaran una nit al Principat i duran a terme diferents activitats d'oci al país que l'organitzador ha previst per aquest motiu.

L'Automòbil Club d'Andorra i l'ACA Esportiva han fet possible que es pugui viure al país aquesta celebració automobilística. El president de l'ACA, Enric Tarrado, ha manifestat que "estem molt satisfets amb l'arribada de la competició a Andorra i organitzar dues proves especials al nostre país. És un ral·li amb dimensions diferents del Tour Auto, però és una satisfacció molt gran continuar implicats en la promoció d'Andorra, un dels valors fundacionals del club". Tarrado ha afegit que "des de l'ACA treballem per contribuir de manera activa a la promoció turística del nostre país tant dins com fora de les nostres fronteres".

Aquest esdeveniment automobilístic és el segon dels sis que se celebraran a Andorra durant el 2022. El primer va ser el Tour Auto i després del Millesim GT Tour Cevennes Roussillon, segueix Le Grand Tour (26 de maig), i posteriorment comencen les organitzacions pròpies d'ACA Esportiva amb la Pujada Arinsal (17 a 19 de juny) –que ara com ara porta un molt bon ritme d'inscripcions-, el Ral·li d'Andorra (17 de setembre) i l'Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).