Carregant...

Detall de notícia

  • L'andorrà Xavier Cardalús als entrenaments. (Foto: Cardalús )
Per , 20/05/2022 A LES 18:44

Andorra la Vella.- Xavi Cardelús ha completat aquest divendres la segona jornada d'entrenaments lliures previs a la segona prova del Moto2 European Championship que aquest cap de setmana té el Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana com escenari i ho ha fet situat entre els pilots més ràpids de la categoria confirmant que malgrat els problemes físics que arrossega a les mans i l'espatlla, la seva condició millora dia rere dia.

El pilot de l'equip Promoracing ha estat entre els millors al llarg de les sessions que es van fer ahir dijous i les dues d'aquest divendres. Avui, concretament, ha començat marcant el cinquè millor registre de la primera sessió del dia amb un 1'36.064 que l'ha situat a mig segon de la millor volta ràpida i a la segona sessió ha aturat el cronòmetre en un 1'36.084 que h estat només 4 dècimes més lent del pilot més ràpid. De les tres sessions d'aquest dijous, Cardelús només va participar en dues per preservar el seu estat físic.

L'andorrà valora en aquests termes la primera presa de contacte del cap de setmana amb el circuit al llarg dels dos dies d'entrenaments lliures: "Els resultats d'aquests dos dies d'entrenaments lliures han estat força positius i ens fan afrontar la cursa d'aquest cap de setmana amb bones expectatives. Pel que fa al ritme de cursa, crec que estem en una bona posició perquè he rodat amb constància en 36 baix i aquesta és una bona referència. Ara només cal millorar alguna dècima en una volta ràpida per mirar d'assegurar una posició a la primera fila de la graella de sortida. Des del punt de vista físic, l'esquena em dona més maldecaps que la mà i encara no estic en bones condicions per poder arriscar i apretar al màxim. De tota manera, l'estratègia d'entrenaments que hem adoptat amb l'equip Promoracing està resultant, una vegada més, la ideal per poder conviure amb aquesta situació mentre recupero del tot les fractures de la mà i la fissura de l'esquena".

Dissabte es faran les dues sessions classificatòries que definiran les posicions de la graella de sortida i començaran a les 9 hores i les 12.20 i l'única cursa del cap de setmana està programada per diumenge a partir de les 13 hores.