Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors de l'Atlètic Escaldes celebren la victòria en la final de Copa. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 29/05/2022 A LES 18:56

L'Atlètic Escaldes s'imposa en la final de la Copa Constitució i jugarà la Conference League

Andorra la Vella.- L'Atlètic Club Escaldes ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat amb solvència a la UE Extremenya-Restaurant Manacor en la final de la Copa Constitució Protecvall. Els d'Albert Gómez s'han sobreposat al cop inicial que ha suposat el gol dels blancs, i en una gran segona part han donat la volta al marcador dominant per complet el joc.

Malgrat la diferència de categoria, la primera part ha estat marcada per la igualtat. El primer cop l'ha donat, precisament, l'equip de la Lliga Unida, doncs, a la sortida d'un córner, Andrés s'ha imposat per dalt als defenses de l'Atlètic Escaldes i ha batut Ruiz, 0-1. El partit es posava de cara per la UE Extremenya que ha cedit, per complet, la iniciativa als blaus. La resistència dels blancs ha durat fins a la mitja hora de joc, en la que una jugada plagada de rebots, ha acabat amb la pilota als peus d'Aaron Sànchez, que ha batut Cuadros per fer pujar l'empat al marcador.

Després del pas pels vestidors, l'Atlètic Escaldes ha sortit decidit a sentenciar el matx. Al quart d'hora, Ivan Garrido ha completat una bona jugada de tot l'equip i ha fet pujar el 2-1 en el marcador. Sense els nervis de veure's amb la necessitat de remuntar, els d'Albert Gómez han tret el seu millor futbol, i al 65, el recentment entrat al terreny de joc, Luigi San Nicolás, ha fet pujar el 3-1 al marcador. Amb aquest resultat, i sota una forta pluja, la intensitat en el joc ha anat baixant, i el 4-1 definitiu no ha arribat fins al minut 90, quan Adri Rodríguez ha rematat una centrada lateral.

Títol i plaça europea per l'Atlètic Escaldes, que l'any vinent disputarà la Conference League. Bon final de temporada dels blaus, amb Albert Gómez a la banqueta, que a meitat de curs va substituir a Bori i que s'han tret l'espineta de la temporada passada, on a la final van caure a la pròrroga contra la UE Sant Julià.


FITXA TÈCNICA:

Atlètic Club Escaldes: Ruiz, Cisteró, Santos, Xavi Vieira, Aaron Sànchez, Gemelson, Bolíviar, Àlex Sànchez, Garrido, Víctor Pérez i Agüero.

UE Extremenya: Cuadros, Alba, Varela, Pachou, Andrés, Alan, Rodríguez, Iván Fernández, Xavi Moreno, Rafael Leite i Martins.

Gols: 0-1 Andrés (10'), 1-1 Aaron Sànchez (31), 2-1 Ivan Garrido (60'), 3-1 Luigi San Nicolàs (65'), 4-1 Adri Rodríguez (90').

Àrbitre: Rui Miguel Maciel de Queiros; assistit per Bruno Filipe Parente Fernandes i Joan Guiu Serra. El quart àrbitre ha estat Luis Miguel Pinilla Acosta.

Estadi Nacional.