Carregant...

Detall de notícia

  • La delegació japonesa amb el conseller del comú, Xavier Fernàndez, i responsables del Centre Esportiu. (Foto: E. P.)
  • Aoki i Hanaguruma amb les samarretes que els ha regalat el comú. (Foto: E. P.)
  • Nori donant indicacions a Aoki. (Foto: E. P.)
  • El tècnic japonès, Nori, conversa amb Xavier Fernàndez. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 01/06/2022 A LES 18:32

Part de la selecció japonesa prepara els Mundials de Natació al Pas de la Casa

El Pas de la Casa.- Dos dels integrants de la selecció japonesa de natació estan preparant la recta final de la seva preparació per als Mundials que es disputaran a Budapest al Pas de la Casa. Concretament, fins a la localitat encampadana s'han desplaçat la nedadora olímpica Reoana Aoki, que competeix en 100 metres braça, i el jove debutant Yu Hanaguruma, acompanyats del tècnic Norimasa Hirai i l'analista Kazuya Wanibuchi, que avui han rebut la visita del conseller del comú d'Encamp, Xavier Fernàndez.

Ambdós nedadors, que era la primera vegada que venien a Andorra, han lloat les instal·lacions del Pas de la Casa i han posat en valor que "en tractar-se d'una piscina més curta (de 25 metres) ens permet entrenar molt millor els viratges". El preparador japonès ha afegit que "l'entrenament en altura ens afavoreix en aquesta part de la preparació de cara al Mundial". De cara a la competició, Nori ha explicat que "a priori, els nostres nedadors tindran menys pressió en no competir a casa".

L'entrenador japonès aposta pels treballs en alçada des del 99, on va fer la primera pràctica a Arizona (USA). Després ha desplaçat els seus equips a Font-Romeu i Sierra Nevada, fins ara que han arribat al Principat. "Sens dubte, que tornarem al Pas de la Casa en futures ocasions" ha afirmat.


Especialistes en braça
Els dos nedadors estan especialitzats en braça, la disciplina on els japonesos acostumen a treure els millors especialistes. Per a Nori, aquest fet es deu que "els nostres esportistes no són massa alts, però sí que tenen una bona musculatura que, combinat amb els entrenaments de tècnica que fem, ens donen aquest plus en braça".