Carregant...

Detall de notícia

  • La delegació japonesa amb el conseller Xavier Fernàndez i responsables del Centre Esportiu. (Foto: Comú d'Encamp)
  • Els dos nedadors amb les samarretes d'Encamp. (Foto: Comú d'Encamp)
  • Aoki i Hanaguruma durant l'entrenament. (Foto: Comú d'Encamp)
Per Eduard Piera, 01/06/2022 A LES 18:41

El Pas de la Casa.- Dos dels integrants de la selecció japonesa de natació estan preparant la recta final de la seva preparació per als Mundials que es disputaran a Budapest al Pas de la Casa. Concretament, fins a la localitat encampadana s'han desplaçat la nedadora olímpica Reoana Aoki, que competeix en 100 metres braça, i el jove debutant Yu Hanaguruma, acompanyats del tècnic Norimasa Hirai i l'analista Kazuya Wanibuchi, que avui han rebut la visita del conseller del comú d'Encamp, Xavier Fernàndez.

Precisament, el conseller ha comentat que "és una satisfacció acollir a esportistes internacionals. Aquest fet consolida l'aposta esportiva que fem des del comú i referma la qualitat de Vila Europea de l'Esport que presenta la parròquia". A més, ha matisat que sempre "treballem perquè els grups i esportistes que ens visitin visquin una estada de qualitat". Fernàndez també ha destacat que amb l’acollida dels nedadors japonesos “encarem les estades d’estiu d'enguany. Tenim previst rebre a altres grups perquè s’entrenin en les diferents instal·lacions esportives d’Encamp i del Pas de la Casa”.

L'entrenador dels nedadors ha explicat els motius per entrenar en alçada i ha dit que "vaig fer el primer entrenament en una piscina d'alçada l’any 1999 a Arizona, i des de llavors, he entrenat en aquestes condicions més de 40 vegades, combinant les piscines curtes de 25 metres i les llargues de 50 metres".

Hirai ha afegit que l'eficàcia d’entrenar en alçada i en piscines curtes (com és el cas de la del Pas de la Casa) "està més que demostrada. Un dels meus nedadors, Kosuke Hagino, va guanyar la medalla d’or en la prova de 400 metres dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro l’any 2016. I puc dir que ho va aconseguir perquè va millorar molt gràcies als entrenaments de recorregut curt en piscines de gran alçada". Per això, "estic segur que les condicions d’aquí ajudaran als meus nedadors a encarar la competició de Budapest i, en el cas d’Aoki, les properes olimpíades".

Quant a la trajectòria dels joves, cal destacar que Yu Hanaguruma s’estrenarà per primera vegada en una competició de caire internacional amb el campionat de Budapest. La nedadora Aoki, en canvi, ha competit en nombroses competicions i l’any passat va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.