Carregant...

Detall de notícia

  • Joan Cervós realtiza un desplaçament pel seu carril d'atac. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 06/06/2022 A LES 22:51

Andorra suma el primer punt en la Nations League

Andorra la Vella.- Andorra ha sumat el primer punt en la Nations League. La Selecció saltava a l'Estadi Nacional amb cinc canvis respecte al matx disputat a Letònia. Els de Koldo Álvarez de Eulate coneixien també el resultat dels altres dos rivals del grup, la mateixa Letònia i Liechtenstein, amb victòria dels bàltics, que deixava els centre europeus sense punts després de dues jornades i just abans d'arribar divendres al Principat.

El partit ha començat amb un important contratemps per a la Selecció Nacional. I és que quan encara no s'havia arribat al quart d'hora de partit, Marc Vales , un dels bucs ensenya de l'equip, ha hagut d'abandonar el terreny de joc després de patir una forta estrebada a la part posterior de la cuixa esquerra del central. Vales s'ha retirat amb evidents gestos de dolor i fent que no amb el cap. En el seu lloc ha entrat Albert Alavedra. Minuts abans, la tricolor ha tingut un parell d'aproximacions a la porteria de Railean però sense massa perill.

L'ocasió més clara però, en aquest tram del primer acte ha estat de Moldàvia. Posmac ha assajat un remat a porteria que s'ha trobat amb una brillant intervenció de Jose Gomes, que ha aconseguit rebutjar la pilota. Corria el minut 20. Set més tard, Gomes ha hagut de volar en una sortida, després que al defensa rebutgés una falta lateral. La pilota ha caigut al lateral esquerre de l'àrea andorrana i en una nova centrada el porter ha tret els punys per desfer el perill.

La jugada més determinant d'aquesta primera part, però, no ha estat cap ocasió de gol, sinó una dura entrada. Quan només mancaven tres minuts per arribar al descans, el davanter Stina ha clavat els tacs al turmell de Marcio Vieira en una acció al mig del camp sense cap tipus de perill. L'àrbitre, en primera instància, ha mostrat la groga, però després de rebre una comunicació del VAR, ha anat a veure la jugada al monitor de peu de gespa, fet que ha provocat un canvi de criteri i la posterior roja a Stina. Moldàvia es quedava amb 10 jugadors amb tota la segona part per endavant.

El segon acte ha començat amb un canvi en la selecció nacional, ja que Marcio no ha pogut continuar al camp a causa de l'entrada rebuda a les acaballes del primer temps. En el seu lloc ha entrat Marc Rebés. Moldàvia també ha fet canvis i Dros i Patinca han substituït Bolohan i Madricenco respectivament. El partit transcorria sense sobresalts en cap de les dues àrees i ja quan havia transcorregut un quart d'hora Koldo ha sacsejat l'equip amb un doble canvi. Jordi Rubio i Ricard Fernàndez 'Cucu' han deixat el seu lloc a Berto Rosas i Àlex Martínez.

Malgrat la superioritat numèrica, l'ocasió més clara no ha estat pas andorrana, sinó que els visitants han estat a prop d'aconseguir el gol al minut 64. Una centrada en un corner ha acabat amb una sèrie de rebots dins l'àrea local o la pilota ha caigut a peus de Dros, que de primeres i des de la frontal de l'àrea petita ha rematat. Però un rapidíssim Gomes s'ha estirat a la seva dreta i ha evitat un gol que ja celebraven els blaus.

Els darrers quinze minuts han estat marcats per les constants interrupcions en el joc. Andorra ha tingut dues aproximacions amb xuts llunyans, un que ha resolt el porter moldau i un altre que s'ha perdut fora, per sobre del travesser. Al seu torn, Moldàvia s'ha aproximat, únicament, amb pilotes penjades a l'àrea intent aprofitar el poder físic dels seus jugadors. El marcador, però ja no s'ha mogut i la Selecció ha sumat el primer punt en aquesta edició de la UEFA Nations League.

FITXA TÈCNICA:


Andorra:
Gomes; de Pablos, Garcia, Marc Vales (Alavedra, 12'), Llovera, Cervós; Xavi Vieira (Marc Rebés, 46'), Marcio Vieira, Jordi Rubio (Rosas, 58'); Jordi Aláez (Bernat, 86') i Cucu Fernández (Martínez, 58').

Moldàvia: Railean; Posmac, Bolohan (Dros, 46'), Armas; Revenco, Rata, Platica (Cojocaru), Reabciuk; Mandricenco (Platinca, 46'), Stina i Nicolaescu.

Àrbitre: Lionel Tschudi (Suïssa). Assistit pels també suïssos Sladan Josipović i Matthias Sbrissa. Com a quaart àrbitre Luca Cibelli  (Suïssa) i des del VAR Lukas Fähndrich i Alessandro Dudic, ambdós suïssos. Ha expulsast amb vermella directa el jugador visitant Stina (42'). Ha amonestat els jugadors locals Jordi Aláez i Garcia, així com als visitants Rata, Armas, Dros i Cojocaru.

Estaadi Nacional: