Carregant...

Detall de notícia

  • Marc Casal acompanyat de diferents personalitats de l'esport en l'anunci del seu comiat. (Foto: FAM)
Per Redacció, 08/06/2022 A LES 12:33

Marc Casal anuncia la seva retirada

Andorra la Vella.- El veterà i llorejat atleta de curses de muntanya, Marc Casal, ha anunciat aquest matí entre llàgrimes la seva retirada de l'alta competició i s'ha acomiadat també de l'equip nacional de curses de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Casal, que compartia equip i passió amb el seu germà Òscar, qui juntament amb la seva família i la FAM l'han acompanyat avui, va debutar el 2008 i des del 2010 fins avui ha estat un fixe en la Selecció, sent un habitual en el top10 de les curses de més prestigi internacional. El seu millor resultat es va produir l'any passat, on es va proclamar campió del món d'UltraTrail al Skyrunning Buff Mountain Festival, després de ser el primer en completar els 68 quilòmetres de la prova.

Casal ha destacat que "el comiat que tinc avui, estic segur que és el que desitja qualsevol esportista" amb la veu trencada i visiblement emocionat, i ha afegit que "he preferit tancar l'etapa de competició ara, amb els bons resultats de la temporada passada i amb aquest bon regust que et deixa". Finalment, el corredor canillenc ha volgut agrair la tasca federativa i el suport dels patrocinadors.

Un gran palmarès
El corredor que avui ha anunciat la retirada, plega amb un dels palmaresos més envejables de les curses de muntanya. A banda del campionat del món, cal destacar la primera posició aconseguida l'any 2015 a la Transalpine d'Àustria, la quarta posició assolida a la Yading Sichuan a la Xina l'any 2016 dins les Sky World Series, la segona plaça a Sky Olympus de Grècia l'any 2018, dins del mateix circuit o la segona posició a la Matterhorn Ultraks de Suïssa el mateix any, uns excel·lents resultats que van fer que l'any 2018, finalitzés en 3a posició a la classificació general de les Skyrunner World Series.