Carregant...

Detall de notícia

  • Els traçats de la Naturland Enduro Race. (Foto: Naturland)
Per Redacció, 09/06/2022 A LES 17:28

La Naturland Enduro Race dóna a conèixer els recorreguts

Sant Julià de Lòria.- La parròquia laurediana ja ho té tot a punt per acollir aquest cap de setmana la Naturland Enduro Race, una prova de ciclisme que forma part de les Enduro World Series Qualifier i també de la Copa Pirineus així com puntuable per al campionat nacional. Cal destacar que aquesta serà la segona cursa de la citada copa i que, per primera vegada, farà parada a Andorra.

A causa de la tipologia de la prova, i malgrat ser anunciada fa diverses setmanes, no és fins a dies abans que es pot donar a conèixer el recorregut. Així doncs aquest té un nivell Advanced, acord amb el tipus i categoria de la competició. Tècnicament, té 4 trams cronometrats, i es desenvolupa al llarg de 38,61 km, amb un desnivell positiu de 1.308 m i un desnivell negatiu de 1.964 m. Els 2.163 m és el punt més alt, al seu pas pel refugi de la Roca de Pimes, i el més baix, els 905 m al centre del poble.

Quant a les bicicletes que hi prendran part cal destacar els actuals campions d'Espanya de l'especialitat, Sara Gay i Àlex Iscla, així com la líder de la Copa Pirineus, Ares Masip. A més a més, cares il·lustres com el copilot de Nasser Al Attiyah, Mathieu Baumel, que resideix al Principat, o bé el biker Àlex Medina, també estaran a la rampa de sortida. Cal recordar que el paddock estarà situat a la Cota 1.600 de Naturland, mentre que a la 2.000 es realitzaran algunes de les proves infantils. La Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria tindrà diferents activitats per als qui s'acostin a veure l'arribada dels ciclistes. El mateix dissabte, els ciclistes podran fer els entrenaments oficials i es viurà la prova infantil, mentre que la d'adults es celebrarà el diumenge.


Afectacions al trànsit
Cal tenir en compte les modificacions de trànsit al centre de Sant Julià de Lòria a causa de l’arribada dels corredors. Tant el dissabte 11 de juny, de 13 a 15.30h i el diumenge 12 de juny, entre les 11,30 i les 15.30 hi haurà  afectacions en quatre trams: el primer serà el carrer de les Escoles, el segon inclou l'avinguda Verge de Canòlich i el carrer Doctor Palau, el tercer el carrer Doctor Palau, el carrer Enric Marfany i l'avinguda Verge de Canòlich, i el quart el carrer Camp de Perot, on l'accés als guals s'haurà de fer per l'aparcament comunal, ja que hi haurà doble sentit de circulació per la Plaça Major.