Carregant...

Detall de notícia

  • Maltrana, Cabanes i Clotet en la roda de premsa d'avui. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 10/06/2022 A LES 17:16

Els germans Lomero representaran Andorra al Mundial de Budapest

Escaldes-Engordany.- Els germans Bernat i Tomàs Lomero representaran a Andorra en els Campionats del Món de Natació que se celebraran a Budapest entre el 16 i el 23 de juny. Així ho ha confirmat aquest matí el director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Alfonso Maltrana, en una roda de premsa celebrada a la seu d'Andbank, principal patrocinador de l'ens federatiu, i que ha estat conduit per Josep Maria Cabanes. "Els dos nedadors arriben en un gran moment de forma i tenim molta confiança en que puguin fer un bon resultat" ha dit Maltrana, que ha recordat que Bernat, que competirà en 50 i 100 papallona, havia aconseguit la mínima B de la FINA pels campionats, mentre que en Tomàs, que ho farà en 50 i 100 metres lliures, també l'havia aconseguit en la conversió de piscina curta a piscina llarga. 

Aquesta no és l'única competició internacional que afrontaran els nedadors de la fan aquest estiu, doncs aquest mateix més de juny, una delegació es desplaçarà fins Oran on es disputaran els Jocs del Mediterrani (27 de juny a 7 de juliol). Com ja va avançar el COA, a Tomàs Lomero se li sumaran Patrick Pelegrina, Nàdia Tudó i Mònica Ramírez. Queda pendent dirimir qui seran els participants en els EYOF i en els Europeus de Roma. 

Un projecte a llarg termini
Durant la mateixa roda de premsa, tant el director tècnic com el president de la FAN, Joan Clotet, han manifestat la voluntat de fer créixer la natació en els propers anys amb un projecte de captació a les escoles i amb un increment d'hores d'entrenament en els diferents centres aquàtics. En aquest punt, Clotet ha fet un incís i ha afirmat que "el tema dels Serradells va bé" en clara referència a estructurar un conveni a llarg termini que pervisqui el pas de governs i dirigents federatius. Quant a les obres, ha indicat que "esperem que puguin estar entre juliol i agost".