Carregant...

Detall de notícia

  • Els pilots i les autoritats que han pres part en la roda de premsa de presentació de la prova. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 17/06/2022 A LES 12:02

Sant Julià es vesteix de gala per acollir la prova del Mundial de Trial

Sant Julià de Lòria.- Una edició més, i ja en van 24, Sant Julià de Lòria serà part del Mundial de Trial, aquest cap de setmana. Avui, a l'entrada del Centre de Congressos de la parròquia laurediana, s'ha fet la presentació del campionat amb la presència de diversos pilots que hi prendran part. En destaca el multicampió del món Toni Bou, que competeix a casa i a qui no se li dona massa bé la prova andorrana. "Hem entrenat per minimitzar els errors, però les vuit zones de riu segur que em penalitzen" ha explicat el pilot originari de Piera i que va arrencar amb un primer i un segon lloc fa una setmana a l'Hospitalet de l'Infant. A més a més, enguany Andorra tindrà dos pilots a Trial 2; es tracta de Jordi Lestang, que coneix la categoria, i Gaudi Vall, que enguany hi debuta. "És un any per passar-m'ho bé i aprendre" ha comentat Vall.

Aquesta no és l'única novetat amb la qual compta la prova laurediana. Ja que, tal com va passar fa set dies, una moto elèctrica competirà fora del Trial E i lluitarà amb la segona categoria de l'esport. És la pilotada pel francès Gael Chatagno, que ja va fer quart a la prova tarragonina. "Estic convençut que en un màxim de dos tres anys, les motos elèctriques podran fer el salt i competir directament amb les de Trial GP" ha indicat Chatagno. A més a més, Sant Julià comptarà també amb una competició de Trial Women GP, la màxima categoria femenina. L'actual campiona, la britànica Emma Bristow ha declarat que "tinc molt bon feeling amb la prova i amb la moto. M'agrada molt estar als Pirineus. Ens ho passarem molt bé". L'acte, que ha estat conduït per la presidenta de la FMA, Natàlia Gallego, ha comptat amb la presència del secretari d'estat Justo Ruiz, la consellera del comú, Diana Sànchez, Enric Torres, en representació d'Andorra Turisme i el vicepresident de la FIM Ignasi Verneda.

Com ja va passar l'any passat, un dels grans reptes que s'ha marcat la Federació Andorrana en l'organització de la prova, és la prevenció de residus convertint-la en un referent mediambiental. Gallego ha refermat aquest compromís i ha agraït el suport de les administracions i de la Federació Internacional per confiar en Andorra, un any més, per acollir una prova d'aquest nivell.