• Genís Soldevila supera un rival. (Foto: Inter Escaldes)
Per Eduard Piera, 24/06/2022 A LES 23:39

Un solitari gol d'Ingason deixa l'Inter fora de la Champions

Reikiavik.- Un solitari gol d'Ingason, el màxim golejador de la lliga d'Islàndia, ha deixat fora a l'Inter d'Escaldes de la Champions League 22/23. El conjunt entrenat per Otger Canals ha plantat cara als locals del Vikingur en la final de la fase preliminar de la màxima competició de clubs d'Europa i, fins als darrers 20 minuts, ha estat més ben plantat sobre el terreny de joc. No obstant això, la major fortalesa dels islandesos s'ha acabat imposant en el tram final del partit.

L'Inter ha canviat de sistema i ha passat del 3-4-3 que va disposar contra la Fiorita, en semifinals, a un robust 4-3-3. A més a més, Canals ha apostat per deixar els futbolistes de més talent a la banqueta, i d'inici. Així doncs, Genís Soldevila, Jordi Betriu i Víctor Casadesús, en el que semblava una estratègia premedita, han anat entrant a partir de la darrera mitja hora de joc. I a punt a estat de sortir bé la jugada a l'Inter, doncs els blau i negres, avui de blanc, han aconseguit aguantar l'empat a zero fins els darrers 20 minuts. Cal recordar que, en la semifinal, el Vikingur havia passat per sobre de l'FCI golejant-lo per 1-6.

No obstant això, amb el trencament de la rígida estructura defensiva que havia plantejat Canals i amb el pas dels minuts, el Vikingur ha pogut imposar el seu ritme i ha començat a arribar a la porteria de Coca. En aquest nou partit de 20 minuts, una figura ha emergit sobre la resta: Ingason. El millor jugador del Vikingur s'ha imposat en la zona de tres quart, tan filtrant pilotes com en la zona de rematada. I, en una centrada lateral, Ingason s'avança a la parella de centrals i fa pujar el 0-1 al marcador.

Quedaven 20 minuts de partit i l'Inter s'ha bolcat per buscar l'empat, però no ha aconseguit connectar cap jugada clara. Ara, els escaldencs, passen a disputar la Conference League on, probablement, s'enfrontaran a un duríssim rival com és el Cluj romanès.

FITXA TÈCNICA:

Inter Escaldes: Coca; Chus Rubio (Ilde Lima, 86'), de Nova, Feher, Gallego; Aridai (de la Torre, 75'), Roca, Martínez (Casadesús, 86'); Jordi Rubio (Soldevila, 64'), Sacha i Belhadji (Betriu, 75').

Vikingur: Ingason; Ekroth, Douglas, Sigurdsson (Tomasson, 55'), Atalson (Gunnarsson, 55'); Agnarsson (Sigulparsson, 67'), Magnusson, Punyed (B. Ingason, 67'), Andrason (Gudjonsson, 80'); Hansen i Ingason.

Gols: 1-0 Ignason (68').

Árbitre: Urs Schnyder (Suïssa), assistit per Marco Zürcher i Zürcher Benjamin també suïssos; com a quart àrbitre Sven Wolfensberger (Suïssa). Ha amonestat a Douglas, Punyed, Aridai, Roca, Martínez, de Nova i Feher.