Carregant...

Detall de notícia

  • Valentina Berr controla una pilota en el partit Europa-Espanyol de la temporada passada. (Foto: Paula López / Studio)
Per Eduard Piera, 28/06/2022 A LES 10:16

Valentina Berr, la segona futbolista trans d'Espanya, penja les botes a causa de la transfòbia

Andorra la Vella.- Dimarts, 28 de juny, ha estat la data escollida per Valentina Berr per anunciar que penja les botes i que la temporada vinent no jugarà amb l'Europa. Tot i que podria semblar una retirada casual, com tantes se n'anuncien en aquestes dates, no ho és. Berr ha emès un dur comunicat on afirma que "no penjo les botes, me les pengen" i és que ella era, fins avui, la segona futbolista transexual federada a Espanya. 

Berr ha esperat que fos avui, dia de l'orgull LGTBI+ per fer aquest anunci on denuncia "l'odi i la violència estructural contra les dones trans per part d'institucions, mitjans de comunicació i també de molta gent que es dedica a assetjar a persones que se surten de la norma" i afirma que sempre se sent "sospitosa per a les institucions en haver de complir amb els límits de testosterona establerts pels organismes internacionals. Uns nivells que moltes companyes que no són trans poden sobrepassar de llarg sense problema". 

Suport de les companyes
Malgrat les queixes vers les institucions, Berr ha volgut agraïr el suport que ha rebut semper de les companyes així com dels clubs rivals. "Som lesbianes, heteros, bisexuals, noies molt masculines, noies molt femenines, també noies trans, fins i tot nois trans! Perquè el futbol femení, lluny de ser exclusiu, és ric i procura abraçar a tota aquella persona que desitja formar part. La realitat és diversa" ha acabat per dir en el comunicat.