Carregant...

Detall de notícia

  • Els clubs van aprovar, per àmplia majoria, els canvis en l'assemblea de la FCF celebrada ahir a Blanes. (Foto: FCF)
Per Eduard Piera, 28/06/2022 A LES 12:06

L'ENFAF veu bé els canvis aprovats per l'assemblea de la Federació Catalana de Futbol

Andorra la Vella.- La Federació Catalana de Futbol va aprovar ahir, en la seva assemblea celebrada a Blanes, un seguit de canvis importants tant en les categories amateurs, femenines i de base. Aquestes modificacions afecten directament a dos clubs del país, l'ENFAF i l'FC Andorra, que participen en aquestes competicions. Fonts proepres a l'ENFAF han explicat que "estem convençuts que són canvis que ajudaran a crèixer el futbol, en tots els aspectes i que, per tant, els veiem de manera positiva". Però, quins són els canvis que ha aprovat l'FCF? 

Desapareixen les categories per edats actuals
Des de ja fa molts anys, tothom s'ha acostumat a veure el futbol base d'aquesta manera: babys, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Aquests grups agafaven dos anys naturals. Després de la modificació aprovada, cada any de naixement tindrà una categoria pròpia, que es començarà a implantar en la temporada 23/24. Així doncs, es dividrà en equips de sub9, sub10... i s'anirà fent de manera progressiva fins a arribar als juvenils, que desapareixerant la 26/27. Es va aprovar amb 204 vots a favor, 2 en contra, i 9 abstencions. 

Noies a qualsevol categoria
Fins ara, una noia podia jugar en categoria masculina fins a la categoria infantil. A partir d'aquest canvi, ho podran fer en qualsevol categoria que estigui emparada per la Federació Catalana. Es va aprovar amb 205 vots a favor, 4 en contra i 7 abstencions. 

Una Superlliga 
El salt al futbol professional sempre és complicat. Per això, entre l'actual 3a RFEF i els dos grups de Primera Catalana, la temporada 23/24 es crearà la Superlliga Catalana; precisament per reduir aquest salt i comptarà amb equips provinent de Primera, així com els catalans que baixin de 3a RFEF. Es va aprovar amb 205 vots a favor, 4 en contra i 7 abstencions.

Penalització als "clubs tauró"
La FCF vol evitar que hi hagi clubs amb molts equips en cada categoria. Per aquest motium, quan un club tingui més de 4 equips en un tall d'edat, rebrà una penalització de 500 euros. A més a més, es demanarà que s'acrediti la procedència dels jugadors i hi podrà haver penalitzacions extra si no són del mateix municipi del club. Es va aprovar amb 205 vots a favor, 4 en contra i 7 abstencions.

Finalment, les mateixes fonts han indicat que "aquestes mesures afavorirant la competitivitat i seran un impuls important per al futbol femení, amb el que són molt positives". Quedarà per veure com afecten però als clubs més petits, especialment el canvi a només anys naturals en les categories del futbol formatiu.