• La delegació andorrana que va participar en els campionats de Catalunya de Natació. (Foto: FAN)
Per Redacció, 05/07/2022 A LES 10:14

Doble rècord nacional per Aleix Fèrriz als Campionats de Catalunya

Andorra la Vella.- Bona participació dels nedadors de la FAN en els campionats de Catalunya que es van celebrar el passat cap de setmana. Al llarg de les quatre jornades, va brillar especialment Aleix Fèrriz, qui va aconseguir batre, en dues ocasions, el rècord nacional de 200 metres esquena, deixant la plusmarca en 02:11:01, dos segons menys que la que datava del 2015, obra de Pol Arias. Aquests temps li van valer un quart lloc en la final A de l'especialitat. Qui també va exhibir un gran moment de forma va ser Bernat Lomero. El nedador va guanyar dues medalles de plata en les modalitats de 50 metres lliures (23:45) i 50 metres papallona (24:43).

En noies, Montse Pubill va ratllar a gran nivell durant els quatre dies i va aconseguir pujar dues vegades al podi i tres millors marques personals. El primer bronze que va obtenir va ser en la Final A dels 200 metres braça amb 2:43,39 i el segon a la Final A dels 100 metres braça, aturant el cronòmetre en 1:15,57. Ja en categoria junior, Kevin Teixeira va obtenir un bronze, a més a més d'un rècord d'Andorra als 800 lliure en la seva categoria amb un temps de 8:43,52, tot millorant la plusmarca anterior, també, de Pol Arias del 2013. Teixeira va fer bronze en aquesta mateixa prova.

El director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, va declarar que "quantitativament, és evident que la progressió és constant en totes les disciplines i en totes les categories. És palès que la planificació, el treball i la continuïtat és el camí que suma i continuarà sumant, per treure el màxim potencial de cada nedador i per a afavorir el desenvolupament esportiu i la vida competitiva de cadascú d'ells" i va lloar les millores en els temps tant personals com nacionals que estan aconseguint els nedadors.