Carregant...

Detall de notícia

  • Els 6 jugadors presentats en forna de fitxatge o renovació. (Foto: FC Andorra)
Per Eduard Piera, 11/07/2022 A LES 10:53

L'Andorra comença a bastir el projecte de Segona A

Andorra la Vella.- L'1 de juliol es va obrir el mercat de fitxatges a la Liga Smartbank, la segona divisió del futbol espanyol on jugarà el FC Andorra aquesta temporada. Des d'aleshores, l'equip ha anunciat un total de 6 incorporacions, tenint en compte els fitxatges, jugadors que arriben lliures i cessions que s'han renovat. Precisament, en aquest darrer capítol es va produir la primera de les altes: Marc Aguado. El migcampista aragonès, que ha jugat 51 partits amb l'elàstica tricolor, engegarà la seva tercera temporada al club, després de l'acord amb el Real Zaragoza, el propietari dels seus drets federatius.

En la mateixa línia, Dani Morer també tornarà al club en qualitat de cedit. El defensa català, format a la pedrera del Barça, va arribar a Andorra la temporada 21/22, cedit pel club portuguès del Familicao, amb qui s'ha arribat a un acord per estendre la cessió una temporada més. L'any passat, el lateral va jugar un total de 33 partits. Qui també continuarà al club, tot i que ja en propietat, és el davanter Manu Nieto. Després de desvincular-se del Cádiz, equip que la temporada passada el va cedir, l'andalús torna a Andorra després dels 25 partits i 4 gols que va anotar la temporada passada.

Fitxatges amb experiència
En la categoria de fitxatges, sense trajectòria al club, l'Andorra ja n'ha anunciat tres: dos porters i un defensa. El més veterà és el guardameta Raúl Lizoain, que arriba lliure després d'acabar el seu vincle contractual amb el Mirandés, club amb què ha jugat les dues darreres temporades. A més a més, també acumula experiència en l'Alcorcón i la UD Las Palmas; amb 31 anys, ha d'ajudar a aportar solidesa en la temporada del debut. Lizoain competirà pel lloc de titular amb Ratti, de qui el club ja ha confirmat la continuïtat, i amb un altre nouvingut, Marc Vidal. El porter de Vila-Real arriba després d'una temporada en el filial del Betis on ha jugat un total de 15 partits a Primera RFEF. Finalment, tanca el capítol de les altes el lateral esquerre gallec, Diego Pampín. Procedent del filial del Celta i de 22 anys, arriba després de jugar més d'un centenar de partits entre Segona B i Primera RFEF.


Baixes
Tot i que encara no s'ha anunciat cap sortida de manera oficial, tenint en compte les altes, tot fa pensar que els porters Josele i Alejandro Gutiérrez estiguin a la rampa de sortida. En aquest punt cal sumar també la sortida de Sergi Serrano, que després d'estar en qualitat de cedit al Terrassa, ha rebut la carta de llibertat i ha tornat al club egarenc de manera definitiva.