Carregant...

Detall de notícia

  • Llovet i els quatre fitxatges que ja s'han presentat. (Foto: Morabanc)
Per Eduard Piera, 11/07/2022 A LES 16:00

Nacho Llovet liderarà el Morabanc per tornar a l'ACB

Andorra la Vella.- Nacho Llovet liderarà el projecte del Morabanc Andorra per tal de tornar a l'ACB. La imatge del pivot abraçat amb aficionats, amb els ulls plens de llàgrimes, en acabar el partit contra el Lenovo Tenerife que va consumar el descens, va ser una de les més vistes d'aquella tarda negra. Amb el tràngol ja passat, el català va decidir renovar amb el club on ha jugat en les darreres 3 temporades per tal de ser el pal de paller a Leb Or i liderar l'anhelat retorn a l'ACB. En la roda de premsa on es va anunciar la seva continuïtat, Llovet, flanquejat del president Gorka Aixàs i del director esportiu, Francesc Solana, es va mostrar convençut de poder aconseguir l'empresa.

El pivot no serà l'únic jugador amb cartell de màxima categoria amb què comptarà el Morabanc. El base brasiler, Rafa Luz, torna al Principat per portar les regnes de l'equip. Després de jugar aquí la temporada 18-19, i acabar contracte la passada amb Bilbao Basket, apunta a base titular per a Natxo Lezkano. Luz compartirà direcció de joc amb l'ex del Palència i amb experiència a LEB Or, Micah Speight. El d'Oklahoma es va presentar al draft 2020, on no va ser escollit. Després d'això, va fitxar per l'Oviedo i la temporada passada pel Palència, abans d'arribar a Andorra. Amb un joc molt americà, s'espera que pugui ser el playmaker de l'equip i complementar-se amb Luz.

No obstant això, ahir mateix el Morabanc va anunciar una d'aquelles incorporacions tant sorprenents com espectaculars. Procedent de Lenovo Tenerife, arriba al Principat Tobias Borg. El suec, de 22 anys, que va jugar 25 partits la temporada passada, arriba per aportar solidesa en la posició d'escorta i poder fer suport a la direcció de joc. De moment, el capítol d'altes l'ha tancat Juan Rubio; procedent també del Palència, com Speight, l'aler murcià ha d'aportar punts des del perímetre, després d'anotar més de 7 punts en els 20 minuts de mitjana que va jugar la temporada passada.


Les sortides
La gran majoria de jugadors de la temporada passada van anunciar la seva voluntat d'abandonar el club. Fins a la data, Tunde i Jelinek han fet efectives les clàusules de sortida que teníen, i ja no són jugadors del Morabanc. Avui mateix, i per sorpresa, Guille Colom ha anunciat que deixa el club per buscar un nou projecte on tenir un rol més protagonista.

Entre els jugadors que acaben contracte no s'espera que pugui haver-hi cap renovació. Així doncs Hannah, Miller, Arteaga o Moussa Diagne no continuaran al club. Per contra, cal veure com s'acaba resolent els casos d'Oriol Paulí, qui interessa al Barça, i Tyson Pérez, que apunta al Manresa. Quedarà per veure com queda també el cas de Mario Nakic, que sí que té contracte en vigor.