Carregant...

Detall de notícia

  • Espot adreçant unes paraules als esportistes. (Foto: E. P.)
  • Espot i Riva amb la selecció nacional de bàsquet. (Foto: E. P.)
  • Mònica Ramírez rep el reconeixement del Govern a la seva trajectòria. (Foto: E. P.)
  • Foto de família amb Espot, Riva i els esportistes que han participat en la recepció. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 15/07/2022 A LES 12:47

El govern ret homenatge als esportistes més destacats de la temporada

Ordino.- El Centre de Tecnificació d'Ordino ha estat el punt de trobada del Govern amb els esportistes més destacats del país, per tal de retre un petit homenatge als millors resultats i a la representació internacional en la temporada que acaba. El cap de Govern, Xavier Espot, ha adreçat unes paraules a la vintena llarga d'atletes que hi havia sobre el camp de futbol. En el seu parlament, Espot ha lloat "l'elecció de fer de l'esport la vostra manera de viure" i els hi ha reconegut els sacrificis que han fet, "especialment als que avui ja donen per acabada la seva carrera esportiva".  Espot ha apuntat a que l'executiu continuarà millorant el Centre de Tecnificació, després de les reunions amb totes les federacions i clubs històrics, però que "això serà, si continuem, en la propera legislatura".

Per la seva part, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha comentat que "estem molt contents amb el nivell dels esportistes. A més a més, en els darrers temps estem veient com està creixent la base en tots els esports i això és una bona notícia de cara al futur". Entre els reconeixements més especials, sens dubte, hi havia els de la nedadora, Mònica Ramírez, que va completar una brillant trajectòria en els Jocs del Mediterrani d'Orà, als jugadors de rugbi, Dani Raya, Peter Ambor i Marc Abelló; al jugador de voleibol Javi Borrego i al pilot de trial Xavi Casas.

Quant a la resta de reconeixements, cal destacar alguns dels esportistes que van participar a Orà, Nahuel Carbaña (atletisme), Sandra Herver (Karate) i Frederic Breton i Joan Fortes (Petanca). S'ha reconegut també a la fondista Gina del Rio, per la seva quarta plaça als EYOF, i a nivell de grup, s'ha premiat l'ascens del FC Andorra, el Trofeu al Trial de les Nacions, el femení del VPC de Rugbi i a la selecció absoluta masculina de bàsquet.


Suport al rugbi
El canvi de normativa en les lligues de rugbi franceses i que afecta directament al VPC ha estat un altre dels temes dels quals ha parlat la ministra. En aquest sentit, ha apuntat que, des del Govern, "es donarà ple suport a l'equip en el marc de les bones relacions d'entesa i cordialitat que hi ha". A més a més, Riva ja ha apuntat que des de l'executiu s'estaven fent gestions a escala diplomàtica amb l'ambaixada francesa, i que la primera resposta apuntava al fet que des de l'ens consular es podria intentar fer aquesta mediació "tenint en compte les especificitats pròpies del VPC i en tractar-se d'un equip de fora de França". La ministra ha confiat que es pugui acabar resolent la situació.

Obres al Nacional
En un altre ordre de coses, Riva ha celebrat l'inici de les obres a l'Estadi Nacional i ha volgut "agrair la bona predisposició de totes les parts per tal d'arribar a un acord". En la mateixa línia s'ha manifestat el president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca, que ha dit que "per nosaltres avui és un dia d'agraïment per a tothom. Podem començar les obres gràcies a la bona predisposició de totes les parts i que tothom hi ha posat de la seva part". El dirigent no ha concretat cap pressupost, però sí que ha dit que "seran cares" i ha afegit que "tenim el compromís amb l'LFP que estiguin el 4 de setembre" Sobre el terreny de joc, el president ha apuntat que s'està estudiant instal·lar un sistema híbrid. Finalment, ha indicat que l'acord amb el comú d'Andorra la Vella per entrenar al comunal és un fet i que la nova gespa estarà a punt per a quan l'equip torni de l'estatge. Pel que fa al futur estadi, Vilaseca ha declarat que "nosaltres tenim el nostre full de ruta clar, que és l'estadi d'Encamp, perquè a Prada de Moles i amb el comú hi hem estat molt bé. Ens queda per veure, però com evoluciona tota la conjuntura internacional".

Vol més minuts
En acabar l'entrega de guardons, el ja exjugador del MoraBanc, Guille Colom, ha parlat amb la premsa. "No tinc res tancat amb ningú, estic mirant totes les opcions, però el més probable és anar fora de l'ACB. No em fa cap por i tinc ganes de provar-me i ser important" ha declarat. Sobre els motius de la seva eixida, Colom ha dit que "pensava que amb el descens a LEB podia ser un jugador rellevant, fins i tot titular, però el club em va traslladar que em volia amb el mateix rol; i no estic motivat per fer el mateix i és millor deixar pas i que pugui agafar el testimoni de ser el jugador de casa algú més jove i amb ganes, com l'Alexis".