Carregant...

Detall de notícia

  • Riva i Espot amb les representants del VPC femení, el seu president, Gerard Giménez, i l'entrenador Dani Raya. (Foto: VPC)
Per Eduard Piera, 15/07/2022 A LES 13:54

Negociació al més alt nivell perquè el VPC pugui competir a França

Ordino.- El canvi de normativa, després de la reestructuració del rugbi francès, conegut ahir, ha estat una gerra d'aigua freda per al VPC, que veu com se li complica, i molt, el fet de poder complir amb els mínims que marca la federació francesa. En aquest sentit, des del club s'ha traslladat el neguit al Govern, que ha recollit el guant i ja s'ha posat a treballar per tal de poder trobar una solució al cas, encara que sigui per la via diplomàtica.

Així ho ha confirmat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, aquest matí, durant la recepció amb els esportistes que s'ha fet al Centre de Tecnificació d'Ordino. Riva ha explicat que "hem establer contactes, primerament amb l'ambaixada, per traslladar-los la preocupació i per veure quines solucions es poden trobar per tal de poder mantenir el VPC en la competició francesa". En aquest sentit, la titular d'Esports ha explicat que des de la seu consular s'ha estat receptius i que no han vist una tasca impossible fer de pont entre el club i la federació francesa per tal de trobar una solució.

A diferència del que podia semblar inicialment, els problemes amb què el VPC es troba no són, només, els de desplaçament, doncs jugar amb els equips de la Catalunya Nord implica uns desplaçaments molt més llargs, i de les fitxes del filial. El canvi impacta, directament en la inscripció de jugadors, ja que els andorrans deixen de ser considerats com a francesos, fet que impossibilita la inscripció de l'equip per manca de jugadors 'nacionals'. Caldrà veure com es desenvolupa aquesta problemàtica, però en cas de no aconseguir una escletxa legal, podria acabar amb el VPC fora de les competicions franceses.