Carregant...

Detall de notícia

  • L'Estadi Nacional aquest matí, abans de començar les obres. (Foto: Sofia Tomàs)
Per Eduard Piera, 15/07/2022 A LES 14:03

Tret de sortida a les obres de l'Estadi Nacional

Ordino.- La transformació de l'Estadi Nacional ja ha començat. Tal com s'esperava, i després que ahir s'acomiadés de la seva actual fisonomia amb una pròrroga (en l'Atlètic Escaldes - Gzira United) avui les primeres màquines, petites, han fet acte de presència sobre la gespa artificial. El terreny de joc sense ni porteries ni pals de rugbi és l'ensenya més visible de l'inici dels canvis, que tal com ha confirmat el president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca, "han d'estar acabades el 4 de setembre perquè tenim un compromís amb la Lliga".

Vilaseca ha fet aquestes declaracions avui, al CTO, on el Govern ha organitzat una recepció amb els esportistes més destacats de l'any, i on també ha reconegut a equips amb una gran trajectòria la temporada passada, com és el cas de l'FC Andorra, que va aconseguir l'ascens a la Liga Smartbank. El president s'ha mostrat molt content "per haver pogut trobar una solució bona per a tothom" i ha agraït "al Govern, per asseure totes les parts en la mateixa taula i buscar un consens, i al rugbi i a les federacions implicades".

Sobre els canvis que patirà l'estadi, Vilaseca ha remarcat que "una part important van a facilitar la feina de la televisió, que al final és el producte que ven la Lliga". Sense detallar el pressupost que es destinarà a les obres, sí que ha apuntat que "seran molt cares" i que la voluntat del club és estar el mínim temps possible a l'estadi i poder-ne construir un de nou. El president ha mantingut l'aposta per Encamp. Quant a la gespa, ha apuntat que és molt probable que s'acabi apostant per un sistema híbrid.

Finalment, també ha parlat del Comunal on ha volgut agrair "la predisposició d'Andorra la Vella i la seva cònsol, Conxita Marsol, per poder facilitar els canvis necessaris en la gespa per tal que l'equip ja hi pugui entrenar quan torni de les estades". Vilaseca ha explicat que és probable que també s'executin més obres al Joan Samarra, especialment en la zona de vestidors.