Carregant...

Detall de notícia

  • Els riders han passat per diferents punts de Vallnord - Pal Arinsal. (Foto: Dani Catalán)
  • Un rider atravessant un dels corriols de la prova d'ahir. (Foto: Dani Catalán)
Per Redacció, 16/07/2022 A LES 11:07

Keller i Fluckiger regnen en la primera jornada de la Copa del Món

La Massana.- La primera jornada de la prova de la Copa del Món de descens en BTT que es disputa a Vallnord - Pal Arinsal, ja té guanyadors. Es tracta dels suïsos Mathias Fluckinger i Alessandra Keller, qui s'han imposat en la modalitat de Short-Track en els nous traçats preparats per l'ocasió. A més a més, avui la prova ha rebut la visita del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que han estat acompanyats d'una petita delegació de consellers generals.

Quant a la cursa, en categoria masculina, Mathias Flückiger ha estat el vencedor de la competició en una prova molt renyida. El suís ha aconseguit un temps de 20:55 i seguit de prop pel sud-africà Alan Hatherly (20:56), que ha entrat a només un segon gràcies a que en l’última volta, ha aconseguit posicionar-se en segon; el podi l'ha completat el romanès Vlad Dascalu (20:59). Cal destacar però que la cursa ha estat marcada pels constants canvis de posicions i les diferències ajustades, com ho demostra que els tres primers han entrat amb 4 segons de diferència.

En noies no ha estat pas diferent i la competició ha estat igualment molt renyida decidint-se per segons. Les corredores han completat 6 voltes i el triomf ha estat per Alessandra Keller, que a la 3a volta ha avançat a l’austríaca Laura Stigger i que des de llavors, ha liderat la cursa. La suïssa ha finalitzat amb un temps de 20:50 (l’any 2019 va aconseguir la segona posició en aquesta prova aquí a Andorra). El podi l’han completat la neerlandesa Anne Terpstra amb un temps de 20:51 i l’ha tancat Rebecca McConnell amb 20:55.