• Espectacular tap de Marc Rodríguez en l'entrada d'un jugador armeni. (Foto: FIBA)
Per Eduard Piera, 17/07/2022 A LES 22:37

La sub16, campiona de l'Europeu dels Petits Estats

Andorra la Vella.- La selecció nacional sub16 de bàsquet masculí s'ha proclamat aquesta nit, campiona de l'Europeu dels Petits Estats de bàsquet, després de desfer-se d'Armènia en la final per un escandalós 65-84. L'equip, entrenat per José Rodríguez Vico ha basat el seu triomf en un espectacular quart període, que ha arrencat amb ambdós equips en 52 punts i ha finalitzat amb un espectacular +19 per als andorrans. I és que la defensa ha estat una de les claus, ja que Armènia ha trigat gairebé dos minuts en anotar els dos primers punts, i en tot el quart només n'ha sumat 13. Per la seva part, Andorra n'ha anotat 32, gràcies a l'encert des de la zona de tres punts, i que ha provocat que abans d'acabar els cinc primers minuts de joc, ja hagués anotat 20 punts.

Entre els jugadors més destacats de la tricolor, avui de blau, hi havia Joan Aguilar i Cerni Viñas, que han liderat l'equip en la faceta anotadora amb 17 i 19 punts respectivament. El mateix Aguilar, millor jugador del partit amb +25 de valoració i 14 rebots, i David Gonzàlez (14 i 10) han firmat un doble doble cada un respectivament. Espectacular campionat el que han fet els de Rodríguez Vico a Prizren, on només han conegut la victòria i s'han emportat el títol de campions de manera merescuda.