Carregant...

Detall de notícia

  • L'equip de fons de la FAE amb Justo Ruiz i Josep Maria Cabanes. (Foto: E. P.)
  • La roda de premsa amb Lluís Ruiz, Justo Ruiz, Josep Maria Cabanes i Joan Erola. (Foto: E. P.)
  • Els esquiadors de fons de la FAE conversant després de la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • Esteve i Cabanes conversen en acabar la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 18/07/2022 A LES 13:31

El fons estrena entrenador per catapultar resultats

Escaldes-Engordany.- L'estructura d'esquí de fons de la FAE s'ha presentat aquest matí, a la sala Manuel Cerqueda d'Andbank, amb una novetat important: la incorporació del tècnic i medallista olímpic italià Cristian Zorzi. "Després de les sortides de la temporada passada necessitàvem un nou tècnic i pensem que l'arribada de Zorzi serà molt bona per a l'equip, tant pel que pot aportar com a entrenador que ha estat cinc anys amb la federació italiana, per la seva trajectòria esportiva i pel bon contacte que té amb les marques de materials" ha explicat el responsable de la secció, Joan Erola. En la mateixa línia s'ha manifestat l'esquiador Irineu Esteve, que ha afegit que "sabem que ens pot ajudar a guanyar explosivitat i velocitat". Cal recordar que Zorzi, com a esportista, era especialment bo en els esprints i les distàncies curtes. Erola ha apuntat també que "tenim una jove, la Gina (del Rio), que funciona molt bé en aquestes distàncies i que segur que en els entrenaments conjunts d'equip, podrà aprendre molt del nou tècnic".

Pel que fa al calendari, Erola ha declarat que el canvi més rellevant en els dos esquiadors d'elit el tindrà Carola Vila. "Hem pensat que per tal de recuperar sensacions, amb ella arrencarem la temporada fent curses de Copa d'Europa, i quan estigui preparada farem el salt a proves de la Copa del Món". Vila ha coincidit amb el diagnòstic i l'aposta de la FAE i ha explicat que "la temporada passada va ser dura, perquè per anar als Jocs Olímpics calia fer punts de Copa del Món, i és una competició que quan estàs bé, competeixes, però quan tens un mal dia et cauen molts minuts. Ara fem un pas endarrere per tal de fer-ne dos endavant". Quant a Esteve, ell mantindrà el calendari de Copa del Món i l'objectiu serà fer un pas endavant i establir-se de manera regular en el top15. "Em marco com a objectius estar bé al Campionat del Món de Planica i el Tour Ski, que sempre és una prova que se'm dona molt bé" ha declarat Esteve que ha afegit que "ja no penso en la temporada passada". Pel que fa a Gina del Rio i Quim Grioche, Erola ha detallat que faran proves de Copa d'Europa.

Sobre la pretemporada, el responsable de la FAE ha reconegut que està sent més difícil que altres anys a causa de l'encariment de preus a nivell mundial. No obstant això, ha confirmat que tant Vila com Esteve faran un estatge a Noruega amb la selecció francesa de 15 dies, que començarà el pròxim 24 de juliol. Sobre començar a esquiar, Erola ha fixat primers de setembre com a data; no obstant això, ho ha condicionat a l'estat de les glaceres. Pel que fa als joves, s'espera que puguin participar en el campus FIS que es realitzarà a Lillehammer. El tècnic també s'ha mostrat crític amb els canvis fets per part de la Federació Internacional, pel que fa a l'equiparació de distàncies entre les categories masculines; malgrat tot, ha dit que "ens adaptarem".

L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'estat d'Esports, Justo Ruiz, del sots-director general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, i del directiu de la FAE Lluís Ruiz. Precisament, el secretari d'estat ha encoratjat als esportistes a "convertir en resultats la bona feina que s'està fent en els entrenaments" i "a gaudir la temporada". Per la seva part, Cabanes ha recordat els deu anys de suport ininterromput de l'entitat al fons, mentre que Ruiz ha lloat el bon nivell dels esquiadors en la passada temporada.