Detall de notícia

• Marquet intenta fer un tap a Mucenji. (Foto: FIBA / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 27/07/2022 A LES 20:38

La força de les pivots albaneses s'imposa contra Andorra

Andorra la Vella.- La selecció nacional s'ha estrenat aquesta tarda, al Joan Alay, davant d'una dura rival com era Albània. Les balcàniques, que vestien de blanc, han imposat la seva superioritat física sota els taulells, emparades en el domini que han exercit les dues pivots, Hykaj (22 punts) i Musaja (16 punts), sempre ben acompanyades per Danaj en la direcció de joc. Per la banda andorrana, la intuïció i persistència d'Andrea Cobo, que ha acabat el matx amb dobles dígits (14 punts i 14 rebots), ha destacat per sobre del joc coral que ha proposat la tricolor.

El matx ha estat marcat per l'arrencada fulgurant de les albaneses, que han pres una distància superior als 10 punts que les andorranes ja no han pogut eixugar en la resta del partit. Prova d'això és que el resultat, al final del primer quart, ha estat de 24-9. Malgrat aquest fet, el treball sota els taulells de Cobo ha permès que el conjunt pogués realitzar diversos contracops que, d'estar més encertades haurien permès que el resultat fos força més ajustat.

El segon quart ha començat amb les andorranes força més encertades, ja que han anotat les dues primeres cistelles que han intentat, donant rèplica als primers atacs realitzats per Albània. La distància es mantenia en +13 per les de blanc. No obstant això, uns bons minuts de la base albanesa Sajda Danaj han servit per ampliar les distàncies fins a +17. Però, quan la 9 ha tornat a la banqueta, les tricolor, gràcies un cop més als rebots de Cobo han aconseguit tornar a reduir distàncies. L'escorta, amb 15 minuts de partit, ja havia capturat 8 rebuts i anotat 6 punts.

Davant la reacció andorrana, la banqueta albanesa ha aturat el partit i ha tornat a donar entrada a Danaj. Les individualitats de la 9, en aquest punt del partit, s'imposaven sobre el joc coral de les andorranes, que malgrat tot han tingut dues opcions per baixar la diferència per sota dels 10 punts. L'error en una cistella i l'encert en l'altra han propiciat que la renta se'n tornés a anar a +15. Al descans s'ha arribat amb aquesta diferència (42-27) després d'intercanvis constants de cistelles entre els dos equips.

En l'arrencada del tercer període, les albaneses han augmentat la pressió a la pista per tal de sentenciar definitivament el partit. Amb aquesta sortida, han aconseguit situar-se 48-29, gràcies a un parcial de 6-2. En aquest context, la diferència s'ha anat eixamplant de mica en mica, fins arribar al punt màxim quan mancaven 4 minuts, situant-se el marcador en 54-31. En aquest tram final, les defenses s'han acabat imposant i només s'han anotat una cistella per banda abans d'entrar en el darrer quart de partit (56-33). En els darrers deu minuts de partit, la rotació local, visiblement més cansada no ha pogut fer front a l'albanesa, més profunda, i la diferència s'ha anat eixamplant fins al 75-43 final. Demà, la selecció nacional torna a jugar, en aquesta ocasió contra Malta.

En l'altre partit de la jornada, Geòrgia ha demostrat una gran superioritat, tal com va passar en el primer matx del campionat, i ha -passat per sobre de Moldàvia (75-32).