Carregant...

Detall de notícia

  • Un moment de la presentació de la travessa, que tindrà lloc el 14 d'agost. (Foto: Comú d'Encamp)
  • Un moment de la presentació de la travessa, que tindrà lloc el 14 d'agost. (Foto: Comú d'Encamp)
Per Redacció, 29/07/2022 A LES 15:51

Neix la Travessa Pas de la Casa, que es durà a terme el 14 d'agost

Encamp.- Neix la Travessa Pas de la Casa, una nova cursa de muntanya impulsada amb l'objectiu de diversificar l'oferta d'activitats d'estiu i posar en valor l'entorn natural, amb l'estany d'Abelletes com a punt central dels tres recorreguts i que recorre diversos punts icònics de la vila com el port d'Envalira o el coll Blanc.

Un dels joves emprenedors impulsor de la iniciativa, Rui da Costa, ha explicat que "després de participar com a voluntari i corredor a moltes competicions del país vàrem pensar que seria una bona iniciativa una cursa al Pas de la Casa amb tres recorreguts que permetin la participació de tothom". Al seu torn, el conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, i el de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, han coincidit en el fet que aquesta és "una iniciativa molt benvinguda per la gent del Pas de la Casa". El conseller també ha explicat que des del comú es col·labora amb aquesta iniciativa que a més "ha sorgit de joves emprenedors del Pas de la Casa".

Programa
La Travessa Pas de la Casa es durà a terme del 12 al 14 d'agost. Durant els dies 12 i 13, es farà un 'village' de l'esport, a la plaça de l'Església, on estaran a la venda diferents productes de les marques col·laboradores i es farà l'entrega dels dorsals i del 'welcome pack' consistent en cantimplora, motxilla, gorra i descompte per a entrades a Caldea.

Els tres recorreguts de la cursa seran el diumenge 14 d'agost i les sortides seran a les deu del matí, la distància de 10 quilòmetres; a dos quarts d'onze, per a la distància de cinc quilòmetres, i a les onze la de prop de tres quilòmetres. Totes tres curses tenen el punt de sortida i arribada a la plataforma de Grandvalira al peu del telecabina Pioners.

Al llarg dels tres recorreguts hi haurà quatre avituallaments, formats per voluntaris i ubicats en els punts més estratègics dels diferents traçats. Encara que la previsió del temps durant aquestes dates és de sol, s'ha tingut en compte la climatologia de la vila, per tant s'han creat itineraris alternatius en el cas que la meteorologia o l'estat del terreny dels traçats principals no tinguin unes bones condicions per a la realització de les curses, i d'aquesta manera evitar-ne la cancel·lació.

L'entrega de premis tindrà lloc a les dues del migdia i, seguidament, s'oferirà un dinar popular per a participants, acompanyants i voluntaris.

El període d'inscripcions per participar en la travessa estarà obert fins al pròxim 10 d'agost a través del web www.travessapasdelacasa.com. El preu de la inscripció és de 19,99 euros.

Les classificacions estaran disponibles al final de la cursa, i organitzades per categories, tot i que els premis seran només per a la categoria absoluta femenina i masculina.