Carregant...

Detall de notícia

  • Eder Sarabia pren notes en el Trofeu Emili Vicente disputat al Camp d'Esports. (Foto: FC Andorra)
Per Eduard Piera, 15/08/2022 A LES 12:09

Una pretemporada amb llums i ombres

Andorra la Vella.- La història de l'FC Andorra farà un pas més aquesta tarda, quan el club faci el seu debut a Segona Divisió A per primer cop a la història. El conjunt entrenat per Eder Sarabia ha canviat de cara i ha registrat un total de 7 altes per tal d'afrontar el repte de mantenir-se a la Liga SmartBank. No obstant això, la pretemporada no ha estat tot el brillant que s'esperava, tenint en compte els rivals als quals s'ha enfrontat el club, i els tricolor han deixat llums i ombres abans de l'arrencada de la temporada oficial d'avui, al Carlos Tartiere.

Els tricolor van engegar amb una victòria de les que donen moral, doncs en el primer matx de pretemporada es van imposar al Leganés, un dels candidats a l'ascens. L'equip va oferir dinamisme i força efectivitat, un tret que s'ha anat perdent a mesura que s'ha acostat l'inici de la lliga. I és que si d'alguna cosa manca l'equip, és de contundència a les àrees. Una defensa més fràgil del que caldria i un atac que necessita molt per marcar poc, han estat les ombres de la pretemporada.

No en va, el conjunt ja ha deixat clar que malgrat les arribades d'Allende, Pampín, Petxarroman o Jacobo, la direcció esportiva continua buscant un central i tres davanters. Sarabia, a més a més, va deixar clar que un d'aquests serà un home gol amb experiència a la categoria.  Les derrotes contra el Girona, Lleida i Huesca, i l'empat contra el Múrcia van denotar aquesta falta de contundència en les dues porteries. 

Per contra, la sortida de la pilota, la possessió, les transicions defensa-atac i el control en grans fases del partit sí que han funcionat. L'arribada de migcampistes, com és el cas de Jandro Orellana, han ajudat a reforçar la idea que sempre ha tingut Eder Sarabia: un equip protagonista, amb la pilota, i capàs de crear i generar moltes ocasions de gol; però també de defensar-se a partir de la possessió. Especialment brillant en aquest sentit va ser el triomf contra el Barça Atlètic. 

Amb tot, i vist el que ha ofert la pretemporada, un onze possible que podria alinear Sarabia aquesta tarda al Tartiere seria el format per Lizoain sota pals. La defensa podria comptar amb força cares noves i es podria veure el debut de Petxarroman en el lateral dret, amb un eix integrat per Alende, també nou, i Adrià Vilanova, amb Diego Pampín al lateral esquerre. El pivot defensiu seria per Jandro Orellana, custodiat per Héctor Hervel i Marc Aguado; mentre que l'atac el conformarien Jacobo, Carlos Martínez i Marc Feràndez. Sarabia, en la darrera roda de premsa va indicar que el bloc de l'ascens seria la base sobre la que s'assentaria l'equip i, aquesta possible formació, ho compliria. El foc s'obre a les 17:30, pel canal LaLiga SmartBank de Movistar.