Carregant...

Detall de notícia

  • Nahuel Carabaña ajudant a aixecar a Christensen. (Foto: TDP)
Per Redacció, 16/08/2022 A LES 18:27

L'exemple d'esportivitat de Nahuel Carabaña

Andorra la Vella.- Competir en un Campionat d'Europa per mèrits propis és quelcom que no tothom pot aconseguir. És una fita que requereix constància, sacrifici i molt d'esforç. Més encara si és en un esport com l'atletisme i en una disciplina tant i tant dura com són els 3.000 metres obstacles. I tots aquests requisits, l'atleta andorrà Nahuel Carabaña els complia. Per aquest motiu, avui al matí estava a la línia de sortida de la prova que es disputava en el mític Estadi Olímpic de Munich.

La cursa havia començat com tantes altres, amb els corredors intentant guanyar la posició i arribar tan ben col·locats com sigui possible al primer obstacle. Nahuel estava també en aquesta lluita. Un cop superat, i quan ja enfilava la cursa, Carabaña ha vist que un dels competidors, concretament Christensen, havia caigut malament en passar la tanca i jeia al terra, adolorit. Amb un cop d'ull n'ha tingut prou per veure que el seu rival, que no enemic, no podria continuar i l'atleta andorrà ha fet mitja volta, i ha enfilat el camí contrari de la cursa per ajudar a aixecar-se al danès.

Entre incredulitat i emoció, la grada de l'Olimpistadion ha aplaudit el gest de l'andorrà que després d'intentar ajudar a aixecar a Christensen, abans que arribessin les assistències mèdiques, ha completat la cursa en darrera posició. No obstant això, l'ovació que les grades del sempre espectacular escenari muniquès li han dedicat, són d'aquelles que no s'obliden, dignes d'un autèntic campió del món. Carabaña segur que no oblidarà mai aquesta jornada, en la que la seva imatge ha donat la volta al món com l'exemple del que és l'esportivitat.