Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció nacional de trial que afrontarà el Trial de les Nacions. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 02/09/2022 A LES 18:53

Relleu generacional al Trial de les Nacions

Sant Julià de Lòria.- L'equip nacional del Trial de les Nacions canvia. La retirada de Xavi Casas de la competició activa ha forçat un relleu generacional. Cal recordar que en l'anterior edició, l'equip format pel mateix Casas, Jordi Lestang i Gaudi Vall van assolir la tercera posició en la general final. Enguany, el campió del món de bike trial exercirà com a Team Manager d'una renovada selecció que presentarà competidors en tres de les quatre disciplines que hi haurà aquest 2022. Enguany la competició es disputarà a la localitat italiana de Monza entre el 23 i el 25 d'abril. 

"Estem treballant com a grup, com a equip. Preprant des de les proves, fins a la convivència, perquè al final, això és molt important. Al cap i a la fi, el Trial de les Nacions són 5 dies en que estem junts tota la selecció" ha explicat el team manager. El seu lloc en l'equip nacional l'ocuparà Jan Gabriel, que farà equip amb Lestang i Vall i comptaran amb Pere Aché i el mateix Casas com a motxillers. "Al final, la prova també té un punt d'estratègia i gesitó emocional. Jo a aquests nois els conec molt bé i sé com ajudar-los a gestionar les emocions i com ubicar-los en cada una de les zones per poder arribar al màxim" ha dit el cap d'equip.

Enguany, la competició s'amplia i s'ha creat la categorai Challenge. Aquesta, que serà amb motos de 125 centímetres cúbics, es realitzarà per parelles mixtes. La delegació andorrana ne aquesta categoria la conformaran la campiona d'espanya de Trial 3, Alexia Lladó i Joan Miquel Garcia, mentre que el motxiller serà Yago Parellada. La selecció s'emportarà dos suplents en aquesta categoria que seran Maria Font Valentí Cristina. Finalment, en la categoria Vintage, que es basa en competir amb motos històriques, Andorra estarà representada per Joel Font i Miquel Pujal. La delegació andorrana es complementarà amb la presidenta i la vicepresidenta de la FMA, Natàlia Gallego i Laia Clascà (que exercirà com a delegada), i el metge Xavi Crespo.