Carregant...

Detall de notícia

  • Alieu i Flaux amb la samarreta del Dinamarca-Andorra de dissabte. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 28/09/2022 A LES 19:51

Tres novetats en la selecció de rugbi pel matx amb Dinamarca

Encamp.- El seleccionador nacional, Paul Alieu, ha donat a conèixer la llista de jugadors que s'enfrontaran dissabte a Dinamarca, en l'estrena d'Andorra en el grup nord de la Conference 2, en una roda de premsa celebrada a Prada de Moles. Així doncs Noam Tarby, del Levalenet, Aymar Ponsolle, del Bayonne, i el retorn d'Irakli Berdzenishvili, són les tres novetats del grup, que per aquest matx ha repescat també a Peter Ambor i Sandro Consuegra. Per contra, l'equip té la baixa de Thiago qui es va trencar el genoll amb la selecció de rugbi 7 i estarà fora dels terrenys de joc fins a la primavera.

"Ens enfrontem al rival més fort i tenim el hàndicap que els jugadors del VPC encara no han jugat partits aquesta temporada" ha reconegut Alieu, que no s'ha volgut marcar cap objectiu amb el canvi de grup. "El partit contra Dinamarca ens donarà el nivell al que estem" ha afegit. Sobre la preparació de l'equip, el seleccionador ha dit que "em preocupa la falta de ritme i to físic" fet pel qual "hauré de fer abans els canvis". No obstant això, s'ha mostrat satisfet de les variables que té, especialment en la zona de tres quarts.

Motivació econòmica

El canvi del grup sud al nord que ha fet la FAR en la Conference 2 de rugbi Europa és per causes econòmiques. "Viatjar a aquests països (Finlàndia, Noruega i Dinamarca) és més barat i ho podem fer en vol directe. Al grup sud, els viatges eren molt més cars i llargs, perquè havíem de fer escales" ha relatat el president de la Federació, Jean Marc Flaux. Andorra, aquesta temporada, només es desplaçarà a Dinamarca i rebrà la visita de Noruega i Finlàndia, mentre que en el curs 23/24, serà just a l'inversa, dos partits fora i un a casa.