Carregant...

Detall de notícia

  • Les autoritats i el campió del món, Toni Bou, durant la roda de premsa de presentació de l'C-Trial. (Foto: E. P..)
Per Eduard Piera, 29/09/2022 A LES 12:48

Toni Bou es coronarà per 16a vegada a l’X-Trial d’Andorra la Vella

Andorra la Vella.- Toni Bou rebrà el títol mundial, el seu 16è, d'X-Trial el pròxim 8 d'octubre, en la prova d'Andorra la Vella. El pilot, establert al Principat podrà celebrar davant la seva afició el campionat del món i lluitar sense pressió per guanyar la tercera prova consecutiva a la capital. "Sempre és especial córrer la prova de casa, i més poden oferir el títol mundial" ha dit Bou en la roda de premsa de presentació de la prova, celebrada aquest matí al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El 32 vegades campió del món, entre indoor i outdoor, ha afegit que "vull una tercera victòria; he guanyat les dues anteriors i no vull pas que ningú me la prengui".

Prèviament, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha celebrat que la prova que tanca la temporada d'X-Trial es torni a celebrar a la capital. "Estem molt contents de tenir una nova edició i vull convidar a tothom a omplir el Poliesportiu, aquest any que a més a més, no haurem d'anar amb mascareta". Marsol ha afegit que "esdeveniments com aquest són molt importants, perquè el que fan és situar-nos en el món perquè són de màxima difusió. I més comptant amb un campió del món com és el Toni Bou".

Per la seva part, el secretari d'estat d'Esports, Justo Ruiz, ha exposat que "som un país preparat per acollir grans esdeveniments i transformar les nostres infraestructures, com serà el cas del Poliesportiu, per acollir aquesta sempre espectacular competició". En la mateixa línia el director de nous productes d'Andorra Turisme, Enric Torres, ha manifestat que "apostem per aquests esdeveniments, i més en mesos que són de temporada mitjana o baixa, perquè són focus de primer nivell i ens permet assolir acords entre diferents partners per tal de tirar-los endavant". Cal ressenyar que la prova serà retransmesa per més de 90 televisions i que serà un gran aparador per al Principat.

Quant al desenvolupament de la competició, cal destacar que hi prendran part 8 pilots i que aquesta és la cinquena prova del campionat, després que la que s'havia de desenvolupar a Marsella quedés suspesa. D'aquests, només sis passaran el tall. Finalment, per tal de dirimir els tres que disputaran la final se sumaran els resultats de les dues rondes prèvies per saber qui serà el nou guanyador a la capital; si serà el tercer de Toni Bou o s'estrenarà un altre pilot en el palmarès.