Carregant...

Detall de notícia

  • Una parella de participants durant l'etapa de la Braibal. (Foto: Dani Catalán)
  • La Braibal va oferir unes vistes espectaculars al llarg de tota la prova. (Foto: Dani Catalán)
  • Una corredora, amb cara d'esforç, durant la tercera etapa de La Sportiva Andorra Trail. (Foto: Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 19/10/2022 A LES 12:18

El luxe de córrer en un entorn privilegiat

Escaldes-Engordany.- Entre divendres i diumenge, Escaldes-Engordany es va convertir en l'epicentre del trail als Pirineus. Durant tres dies, alguns dels millors corredors de la modalitat, en una prova que té especial rellevància el fet de córrer en parelles, van competir per veure qui eren els més ràpids a l'hora de completar les tres etapes que conformaven La Sportiva Andorra Trail.

Més enllà del vessant purament competitiu, la prova va molt més enllà. Els més de 300 participants que van prendre la sortida van poder comprovar, de primera mà, l'espectacular geografia amb què compta el Principat. Ho deia el conseller Batalla en la presentació de la cursa, que els corredors gaudirien "de la joia de la corona" que és la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Camins, corriols i crestes, per arribar a entorns idíl·lics, vistes panoràmiques privilegiades, i en definitiva, aquella imatge que fusiona esport, salut i paisatge que tant vol traslladar Andorra fronteres enllà.

El testimoni que traspuarà després d'aquests tres dies, on Escaldes-Engordany ha aconseguit mostrar les millors vistes de la parròquia serà, sens dubte, el millor reclam, la més gran de les cartes de presentacions perquè els participants continuant augmentat en la pròxima edició i arribar al repte dels 500 que va marcar el responsable de la cursa, Gerard Riart. I no només això, sinó que els privilegiats que van fer les sendes del recorregut, acabaran exercint com a autèntics ambaixadors explicant la magnificència paisatgística d'una prova que difícilment trobarà rival en aquesta categoria.

Al cap i a la fi, després de l'aposta de país per convertir el Principat en un punt d'atracció de turisme esportiu, precisament consignant l'esport com a element troncal del nou desenvolupament econòmic, la millor manera de mostrar-la és ensenyant al món el que té Andorra. I La Sportiva Andorra Trail ho va fer, de manera espectacular, i des del mateix moment de concloure segur que ja disposa d'ambaixadors que la contaran al seu retorn a l'Argentina, Nova Zelanda, o al Paraguay des d'on va venir en Rolando.