Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador de l'equip, Dimitri Cheryshev, durant una xerrada en un entrenament. (Foto: FC Santa Coloma)
  • Eloy Gila ha estat una de les darreres incorporacions de l'equip. (Foto: FC Santa Coloma)
  • Marc Rebés ha tornat a vestir l'elastica colomenca aquesta temporada. (Foto: FC Santa Coloma)
Per Eduard Piera, 20/10/2022 A LES 10:06

La solidesa del nou FC Santa Coloma

Andorra la Vella.- La temporada de la Lliga Multisegur començava amb una gran novetat en la casella de sortida. Un dels històrics de la competició, l'FC Santa Coloma, encetava una nova etapa amb l'entrada de Gold Star Group en el si del club. Aquest fet va fer que amb l'arribada del Dan Milstein aterrés com a entrenador un històric del futbol europeu, el rus Dimitry Cheryshev i que es fes una plantilla pràcticament nova.

"Encara no estem fent el futbol que a mi m'agradaria. Però de la mateixa manera que una casa es comença pels fonaments, nosaltres hem de créixer a partir de l'estructura defensiva" explicava el tècnic, que recordava que "ja hi haurà temps per anar avançant en conceptes i atac; però el que és bàsic és que defensem bé per poder anar-nos expandint en atac". Els resultats, després de les cinc primeres jornades refermen les paraules de l'entrenador, doncs els colomencs només han encaixat quatre gols i són, juntament amb l'Atlètic Escaldes que lidera la taula, l'equip menys batut. No només això, sinó que comparteixen amb els escaldencs el fet de ser els únics clubs que encara no han encaixat cap derrota. Malgrat la bona arrencada, Cheryshev recalca que "hem d'anar pas a pas. Anem lents per aconseguir el que volem, però tenim clar que volem recuperar-nos i situar el club on per història es mereix".

Aquests resultats adquireixen especial rellevància tenint en compte que la plantilla s'ha acabat de configurar tot just amb el tancament del mercat. A més a més, els tràmits burocràtics van endarrerir el debut d'algunes incorporacions, com és el cas del bielorús Max. En aquesta mateixa línia, un dels darrers jugadors que van arribar va ser el davanter Eloy Gila, qui la temporada passada es va desenvolupar amb el Cornellà de Primera RFEF. "És cert que en un primer moment la meva intenció era continuar a Primera RFEF" deia Gila, que va acabar la temporada passada lesionat fet que li va dificultar una nova oferta. No obstant això, ha destacat que "quan va arribar la proposta per venir aquí, ho vaig valorar i al final em van acabar de convèncer. Estic a prop de casa, de Barcelona, i si fem una bona temporada, podem acabar jugant a Europa".

Precisament, el fet de jugar a Europa, és un dels trets diferencials que té la Lliga Multisegur respecte de categories tant espanyoles com franceses. Entre cella i cella, l'FC Santa Coloma s'ha marcat el repte de tornar-hi, després de ser l'equip històric del Principat amb més participacions i títols, un total de 13. Aquest, el de recuperar el ceptre perdut en els darrers tres cursos, és una de les motivacions que han portat a l'internacional Marc Rebés a tornar a vestir la samarreta colomenca. "He vist que és un projecte molt interessant, molt sòlid, i que es veu que està pensat perquè duri" explicava Rebés que va afegir que "tenim un equip ambiciós i amb ganes de fer les coses bé". De moment, amb 5 jornades, sembla que la base amb què s'ha dotat el club és bona, però les quatre voltes de Lliga en el nou format, poden fer-se molt llargues.