Carregant...

Detall de notícia

  • La UE Sant Julià travessa un dels moments més complicats de la seva història. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 04/11/2022 A LES 10:37

UE Sant Julià: Reacció en cadena

Andorra la Vella.- Després que el passat 24 d'octubre ANA Esports destapés els problemes econòmics de la UE Sant Julià i la pèrdua de jugadors a causa dels impagaments, d'ençà d'aquest dilluns, el club ha viscut en una reacció en cadena constant arrel de la dimissió de l'entrenador Albert Gómez, i el cos tècnic de l'entitat laurediana.

L'endemà de Tots Sants, els administradors del club, encapçalats per José Luís Correa, el director general, van organitzar una reunió amb la plantilla per tal de posar negre sobre blanc en la situació. En la mateixa es va posar sobre la taula que, de manera interina, l'administratiu del club, Pepe Mengual es faria càrrec de la plantilla, almenys per aquell cap de setmana. D'altra banda, es va posar sobre la taula fer uns pagaments amb venciment a mes de febrer i pagar un percentatge de la nòmina d'octubre als jugadors, en funció de les necessitats personals que tenia cadascú.

La pèrdua de confiança entre jugadors i administradors del club era d'allò més evident. Prèviament, ja feia un parell de jornades que diversos jugadors havien demanat no ser alineats per tal de no complir el cinquè partit i poder fitxar, al mercat d'hivern, per un altre club de la Lliga Multisegur. Després d'escoltar la darrera proposta per part dels rectors, aquests que havien demanat no ser alineats van fer un pas més i van demanar que se'ls alliberés, a causa dels impagaments i poder optar, al gener, a un nou equip.

Cal ressenyar, però que en el si de la plantilla laurediana hi ha dues casuístiques força diferents. D'una banda, hi ha els jugadors que viuen a l'hotel, que acostumen a ser molt joves, i que depenen de la part d'allotjament i manutenció que els facilita el club. Per contra, hi ha els que són residents al país i tenen ja la seva vida al Principat, i només tenen un vincle econòmic amb la UE Sant Julià, pels qui poder canviar de club, en cas de no haver jugat els cinc partits els és més fàcil canviar de club.

"El problema econòmic és greu, evidentment. Però no pot tapar que hi ha també una qüestió esportiu de fons i de gestió i dignitat de les persones" explica un dels afectats. No es pot pas oblidar que la plantilla laurediana s'havia fet amb el clar objectiu de tornar a Europa, i ara es troben sense entrenador, sense preparador físic ni fisioterapeuta, sense alguns dels principals jugadors i cuers en la classificació. El projecte esportiu que va servir per convèncer, liderat per Albert Gómez, clau en molts fitxatges, no existeix.

Després de les darreres baixes, produïdes en les últimes 48 hores, està per veure si la UE Sant Julià es podrà presentar el diumenge en el matx que els ha d'enfrontar a la UE Engordany. La possibilitat que els rectors del club en demanin la suspensió al·legant lesions és una de les opcions que hi ha sobre la taula. En cas contrari, la de no presentar-se, les conseqüències que en poden derivar passen des de les sancions econòmiques (amb un) fins al descens administratiu en cas que la situació es reprodueixi. La reacció en cadena, sembla que encara no ha acabat.