Carregant...

Detall de notícia

  • Els corredors i les corredores que conformen l'equip d'Esquí de Fons de la temporada 2022-2023. (Foto: )
  • El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, el sost-director general de Banca País d'Andbank, Josep Maria Cabanes, el secretari general de la FAE, Lluís Ruiz, i el director d'esquí de fons de la FAE, Joan Erola.     (Foto: )
Per M. R. , 07/11/2022 A LES 14:56

Esteve espera estar entre el top 10 i el 20 en les copes del món

Escaldes-Engordany. El director tècnic de la secció d'esquí de fons de la FAE, Joan Erola, ha anunciat aquest matí que l'objectiu de la temporada 2022-2023 per al corredor Irineu Esteve és mantenir-se entre el top 10 i 20 de la primera copa del món, que se celebrarà el pròxim 27 de novembre a Ruka (Finlàndia). En aquest sentit, el responsable de la secció, ha assegurat que l'esportista ja es troba completament recuperat de la lesió que va patir al braç el passat mes d'agost i que enguany parteix d'una millor posició. Erola, doncs, espera que Esteve pugui assolir un nivell superior al de l'any passat. "Als 10 km del primer dia potser patirem més, però la de 20 ja serà una cursa important per a nosaltres", ha manifestat el mateix Esteve.

Tot i que l'objectiu principal és la prova de Finlàndia, Erola també aspira al fet que Esteve obtingui bons resultats al Tour de Ski -una de les proves preferides de l'esportista-, que tindrà lloc del 28 de desembre al 8 de gener, així com als mundials de Planica (Eslovènia).

En categoria femenina, s'espera que Carola Vila pugui fer un salt qualitatiu aquesta temporada. En aquest sentit, des de la direcció tècnica s'ha proposat que l'esportista afronti un calendari mixt i que pugui participar primer en proves FIS i en la Copa d'Europa amb l'objectiu que reuneixi la confiança suficient per a poder afrontar amb motivació la Copa del Món. "Aquest any tindrem quilometratges de 10 i 20 km i no he fet mai, però penso que és una carrera que se'm pot adaptar bé", ha assegurat Vila.

Per altra banda, Erola ha explicat que aquest any hi ha un objectiu molt important per als joves, que és el Mundial júnior de Whistler (Canadà), que tindrà lloc del 28 de gener al 4 de febrer. Gina del Rio i Quim Grioche -últim any júnior per a ell- tenen una classificatòria interna a la FAE per poder anar-hi. "Tot i això, amb els joves el que ens interessa és tot el procés de formació que fem abans d'arribar, a llarg termini, a la Copa del Món", ha destacat Erola, que ha parlat també de la general de la Copa d'Europa com a segon objectiu. Gina del Rio, per la seva part, ha comentat que els Mundials li fan "molta il·lusió", tot i que és conscient que ha de superar la classificació interna de la FAE. "És una gran motivació perquè a més em quedarà un any de júnior i tinc bastants objectius optimistes, espero", ha dit.

La presentació s'ha celebrat a la seu d'Andbank, patrocinador principal de la secció d'esquí de fons i ha comptat amb la presència dels esportistes Irineu Esteve, Carola Vila, Gina del Rio i Quim Grioche. Josep M. Cabanes, Sots-Director General banca país Andbank ha donat la benvinguda a tots els assistents, entre els quals també hi era el president de la FAE, Josep Pintat, el secretari de la FAE, Lluís Ruiz, a més del director de la secció de fons, Joan Erola i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz.