Carregant...

Detall de notícia

  • Marc Solsona durant la participació el passat cap de setmana a Gironella. (Foto: ACA)
Per Redacció, 08/11/2022 A LES 09:45

De la Casa acaba segon en el català de Pujades de Muntanya

Andorra la Vella.- El Campionat de Catalunya de pujades de muntanya va finalitzar aquest cap de setmana amb la de Gironella. Gerard de la Casa (Ford Fiesta) necessitava un bon resultat per mantenir-se entre els millors de l'especialitat, i ho va aconseguir. El de Geddith Center va finalitzar la cursa en una gran segona posició, fet que li va valdre la tercera plaça del podi en la general, quedant només a un punt de la segona posició.

En acabar la cursa, de la Casa va explicar que "malgrat descartar a priori la lluita pel triomf, hem mantingut un bon ritme i hem estat en posició de podi en totes les pujades disputades. En aquesta ocasió l'objectiu era la segona posició de la classificació de turismes i l'hem assolit". A més a més, el pilot, parlant de la temporada i la tercera plaça en la general va afegir que "tenint en compte que hem hagut de descartar alguna prova perquè ens coincidia amb el certamen espanyol, crec que és un excel·lent resultat. Els Porsche, en segons quines pujades ja els tenim més a prop, però caldrà continuar corrent molt per a superar-los".


Els joves pilots de l'ACA, tanquen temporada
La prova berguedana va servir també per posar el punt final a la temporada dels Joves Pilots de l'Automòbil Club d'Andorra. Així doncs, fins a Gironella es van desplaçar Ian Porté (Silver Car S2), Marcel Muxella (Renaul Alpa FR92) i Marc Solsona (Speed Car GTR Evo). Precisament, aquest darrer va si qui va obtenir un millor resultat, finalitzant en cinquena posició de la seva categoria. Ian Porté, en la temporada de la seva estrena, va acabar la cursa en sisè lloc, mentre que Muxella, amb problemes mecànics es va haver de conformar amb la setena plaça.

Solsona va comentar que "un cap de setmana molt productiu per a nosaltres, hem estat lluitant tot el cap de setmana i hem aconseguit la tercera posició a la segona cursa. A la general estem 3r del campionat de Catalunya". Per la seva part, Porté va dir que "per part nostra, la valoració d'aquesta primera temporada és molt bona. Han estat cinc curses on hem après molt i hem viscut una evolució molt bona. A la temporada vinent esperem millorar encara més". Finalment, Muxella va explicar que "malgrat tot, hem acabat amb una molt bona sensació pel final de la temporada i ens farà plantejar la temporada vinent amb molta motivació i ganes de tornar-hi".