Carregant...

Detall de notícia

  • Cabanes i Gallego després d'explicar l'acord de patrocini global. (Foto: E. P.)
  • Gallego i Cabanes escoltant una de les preguntes de la premsa. (Foto: E. P.)
  • La presidenta de la FMA, Natàlia Gallego, i el sotsdirector de Banca País d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 23/11/2022 A LES 12:38

Andbank esdevé patrocinador global de la Federació de Motociclisme d'Andorra

Escaldes-Engordany.- Andbank i la Federació de Motociclisme d'Andorra han arribat a un acord perquè l'entitat financera esdevingui patrocinador global i estratègic de l'ens federatiu. Així doncs, aquest matí, a la sala de Manel Cerqueda, el sotsdirector de Banca País, Josep Maria Cabanes, i la presidenta de la Federació, Natàlia Gallego, han presentat l'acord. "Nosaltres ja fa diversos anys que col·laborem amb la FMA, i en esdeveniments com les dues gales de la FIM o el patrocini de l'equip femení de trial; però ara fem un pas més i ampliem aquesta col·laboració, que estem segurs que serà per molts anys" ha dit Cabanes qui ha apuntat que "a banda de l'acord de patrocini, oferirem una sèrie de productes financers per als afiliats a la federació que permetran, per exemple, la renovació d'equipaments o de motos".

Per la seva part, Gallego ha afegit que "és un acord molt important i que ens permet continuar creixent i no és un patrocini puntual. No és només donar patrocini i m'oblido". Sobre els apunts concrets del patrocini, la presidenta ha explicat que "Andbank treballarà amb tres línies estratègiques amb nosaltres. La primera és els Ice Gladiators, el campionat de motociclisme sobre gel, que comencen el 7 de gener; la segona és el trial summer camp i la tercera és amb l'expedició per anar al Trial de les Nacions".

Gallego ha afegit que "precisament, en el Trial de els Nacions, la nostra intenció és poder presentar cada cop més categories i el repte és poder comptar amb un equip femení". Cal recordar que, a banda d'aquests patrocinis, Andbank també acompanya el Women Trial Andorra, que enguany ha guanyat el campionat d'Espanya de l'especialitat amb Alèxia Lladó. Pel que fa als productes financers que s'estan treballant, fins a un miler de persones, entre afiliats a la federació i membres dels clubs de motos del país se'n podrien beneficiar, així com els àrbitres.

Finalment, la presidenta de la FMA ha parlat de la importància de la col·laboració amb Govern. "Comptem amb dos pilots que ja entren a les beques ARA, i que també poden entrenar-se al CTEO d'Ordino, que cada cop té més serveis. Reconeixem que, en aquest àmbit, el ministeri d'Esports està fent molts esforços per ajudar als esportistes. I encara que no sigui amb diners, els serveis que ofereix el CTEO són molt importants i també suposen un estalvi".


25 anys del Mundial de Trial
Durant la roda de premsa, Gallego ha repassat altres aspectes de l'actualitat motera del Principat. En aquest sentit, ha indicat que "enguany tornarem a tenir les dues proves del Mundial de Trial al país, XTrial el 7 d'octubre i Mundial Trial GP 17 i 18 de juny, i volem que aquesta edició sigui molt especial, atès que farà 25 anys que Andorra acull una prova del campionat del món. Estem treballant un seguit d'activitats complementàries, però que donarem a conèixer més endavant". 

Trial de les Nacions a Andorra
Un altre dels reptes que s'ha marcat la FMA per al proper lustre és tornar a acollir el Trial de les Nacions. "És una competició que ens agrada molt. S'ha de demanar amb molta antelació, perquè les properes tres edicions estan ja adjudicades. Però sí, tornarem a demanar la competició a la FIM perquè vingui a Andorra".