Carregant...

Detall de notícia

  • Així serà el CTEO d'Ordino després de l'ampliació. (Foto: Govern)
Per Redacció, 28/11/2022 A LES 21:18

L'ampliació del CTEO inclourà una piscina d'entrenament

Ordino.- L'ampliació del CTEO d'Ordino inclourà una piscina d'entrenament. Així ho han confirmat el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant la presentació de la mateixa que s'ha fet aquesta vesprada a l'Auditori Nacional d'Ordino i que ha servit d'obertura de les jornades 'L'Esport ens Connecta'. Aquesta no serà l'única infraestructura nova amb la qual comptarà el centre, ja que en l'engrandiment si inclouran també una sala d'esports de combat, un nou gimnàs, una pista polivalent amb graderies i una pista de petanca coberta.

Segons ha indicat la ministra "L'ampliació del centre segueix un fil conductor i és la culminació de les fases que ja s'han dut a terme durant els darrers 3 anys". Cal recordar que durant aquesta legislatura, el Govern ha ubicat diferents serveis complementaris com el de fisioteràpia, medicina esportiva o nutrició i dietètica o psicologia al CTEO, que han permès complementar la preparació dels esportistes. Amb els nous serveis ja en marxa, s'ha augmentat un 420% el nombre d'entitats i clubs que s'ubiquen al CTEO i també es registra, respecte al 2019, un increment del 73% d'esportistes que utilitzen el centre esportiu. Quant a les llicències federatives, en la darrera dècada aquestes han crescut entorn del 40%.

Per la seva part, Espot ha afirmat que "estem compromesos de manera determinant i prioritària amb l'esport del país i per això continuem treballant per fer-lo créixer". Cal recordar que el Consell General va declarar, aquest mateix 2022, l'esport com sector d'interès nacional, fet que referma el compromís tant del legislatiu com de l'executiu amb la pràctica esportiva i els bons hàbits saludables. Pel que fa als costos, com ja s'havia anunciat amb la presentació dels pressupostos, el cost girarà entorn als 8 milions d'euros.

Un centre sostenible
Un altre dels trets principals que ha destacat Riva de l'ampliació és la seva sostenibilitat. En aquest sentit, cal destacar que la instal·lació comptarà amb un sistema de generació d'energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques integrades amb injecció de possible energia sobrant a la xarxa elèctrica general. A més a més, també disposarà de sistema aerotèrmic de cicle complet de generació d'energia mitjançant un sistema amb bombes de calor condensades per aire, per la generació de fred i calor. Finalment, la zona de la piscina d'entrenament tindrà un modern sistema de filtratge. Les infraestructures i els sistemes d'energia renovable convertiran el CTEO "en centre de referència per a estades esportives d'alt nivell i equips professionals" ha remarcat la ministra.